FunX

'Portiers hebben het moeilijk'

  1. Newschevron right
  2. 'Portiers hebben het moeilijk'
In CritiX bespraken luisteraars de rol van portiers in uitgaansgelegenheden. Aanleiding was het nieuws dat een 17-jarige Tilburger zondag bewusteloos is geslagen door een uitsmijter. Wat is de rol van een portier? En wanneer gaat hij te ver? FunX-luisteraar Moene: "Ik ben twee jaar portier geweest, maar het was me te gevaarlijk."

De stelling was: "Als een portier te veel geweld gebruikt, moet hij worden ontslagen". Uiteraard blijft hierbij de vraag: Wanneer is er sprake van veel geweld?

In het geval van de 17-jarige Tilburger, lijkt het een duidelijk verhaal. Omstanders zagen hoe de portier de jongen met zijn hoofd tegen de stoep aan beukte. Achteraf bleek hij dat hij ook nog eens een verboden mes bij zich droeg. Maar deze zaak is natuurlijk in het nieuws, omdat het een uitzondering is. Een portier is er immers om jou te beschermen tijdens het uitgaan.

FunX-luisteraar Moene: "En daarbij loopt hij de hele dag het risico dat hem iets overkomt. Je kan altijd iemand tegenkomen, die nog boos is omdat je hem een keer niet hebt binnen gelaten. (..) Ik heb gezien hoe mijn collega's zijn beschoten. Het is een gevaarlijk vak. En in deze geweldadige tijden, hebben portiers het best moeilijk."

Meer reacties
Op de FunX-app en op FunX.fm gingen de stemmen zo'n beetje gelijk op. Iets meer dan 50% was het eens met de stelling. Op Facebook.com/FunXFM kwamen verschillende reacties binnen:

Ravin: "Eens zien wat er gebeurt wanneer er in sommige gevallen niet teveel geweld wordt gebruikt. Dan wil niemand meer gaan stappen. Gedraag je gewoon dan is er niks aan de hand."
Brenda: "Een goede portier weet hoe hij een goede gastheer moet zijn ten alle tijden (de popijopie's daargelaten) en weet in dreigende situaties snel en accuraat te handelen."

CritiX
In de uitzending met Q-Bah kwam ook dj Chainsaw aan het woord. Check zijn mening hier:


Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie