FunX

Huidkleurige bh's zijn er lang niet voor iedereen: Rowan Blijd komt in actie

  1. Newschevron right
  2. Huidkleurige bh's zijn er lang niet voor iedereen: Rowan Blijd komt in actie

De huidkleurige bh is precies dat kledingstuk waarvan je hoopt dat niemand het ziet. Maar hé, het is wel praktisch... Hoewel? Voor sommigen mensen is zelfs dat niet het geval. Want wat als die beige-achtige kleur helemaal niet in de buurt komt van je eigen huidskleur? Rowan Blijd lanceert de actie #Benniebeige om aandacht te vragen voor het gebrek aan kleur in de Nederlandse mode-industrie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verven

Om aandacht te vragen voor dit probleem vroeg Rowan een aantal meisjes met kleur om op zoek te gaan naar huidkleurig ondergoed. Morad & Shay waren benieuwd naar de uitkomsten en belden haar op.

''Ze kwamen met huidkleurige dingen naar buiten of zelfs met niks. Tegen één meisje werd zelfs gezegd dat ze het thuis kon verven.''

Blinde vlek

Een blinde vlek in de mode-industrie, zeker als het gaat om ondergoed. De beautywereld werd kort geleden nog wakker geschud door Rihanna met haar make-upmerk Fenty. Een goed begin, maar voor Rowan nog lang niet genoeg.

''We moeten met zijn allen een hele nieuwe norm creëren.''

Actie

Op het YouTube-kanaal Yo Mo! wil Rowan de mode-industrie bewust maken van de gebreken in de huidige collecties. Hoog tijd voor actie dus!

''We gaan al die handtekeningen en gebruikte hashtags verzamelen om te laten zien dat ze raar bezig zijn.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie