FunX

Yellow Claw: "nooit zo lang aan track gewerkt"

  1. Newschevron right
  2. Yellow Claw: "nooit zo lang aan track gewerkt"

Het gaat de boys van Yellow Claw voor de wind! Hun nieuwste hit 'Shotgun' heeft de gouden status bereikt en de clip is meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube. Ze staan daarnaast ook nog op de eerste positie in de XChart. Hier hebben ze vanmorgen in Start een FunX-award voor ontvangen.


Het heeft wel even geduurd voordat ze wisten wat ze met de opnames van Shotgun zouden doen. "Het heeft een hele tijd in onze studio gelegen, we wisten niet wat we ermee moesten doen. Ik denk dat we nog nooit zo lang aan een plaat hebben gewerkt als deze. Er liggen echt 20 versies. Uiteindelijk was het een stuk popier dan de dingen die we hiervoor deden en het was de eerste keer dat we een Engelstalige plaat als single zouden uitbrengen. We hebben gewoon echt lang gezocht en dat loont uiteindelijk," vertelden ze in de uitzending.

Muzikale projecten
Naast hun succesvolle samenwerking met Rochelle, zijn Nizzle, Jim en Bizzey ook bezig geweest met opnames met andere bekende artiesten. Zo hebben ze drie à vier tracks met Waka Flocka gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk wordt volgende maand één van deze nummers gelanceerd. De andere celebrities waarmee Yellow Claw heeft samengewerkt konden niet bekend worden gemaakt. Dit komt door afspraken met het management van deze artiesten.

Filmprojecten
Jim Taihuttu houdt zich nu niet alleen met muziek bezig. Hij is alweer met een nieuwe film bezig. Ratu Adil gaat over vervelende dingen die zijn gebeurd in Indonesië tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Het is een heel groot project. Het gaat nog een tijdje duren voordat het allemaal gaat gebeuren en uit gaat komen", aldus Jim.

Daarnaast wordt een Amerikaanse versie van zijn succesvolle film Wolf gemaakt. Hier gaat waarschijnlijk een bekende Hollywood acteur in spelen. De naam kon Jim Taihuttu niet verklappen omdat er nog geen overeenkomsten zijn gesloten.

{source}
<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/135790530&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;visual=true"></iframe>
{/source}

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie