FunX

Djaga Djaga: "Ik ben de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis goud gaat"

foto: Instagram: hetkind
  1. Newschevron right
  2. Djaga Djaga: "Ik ben de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis goud gaat"

Dat Djaga Djaga momenteel een gevangenisstraf van 14 jaar uitzit, houdt hem niet tegen om door te gaan met muziek droppen. De rapper is zelfs goud gegaan met zijn single Ride Or Die. De track is afkomstig van het album 11:55 dat aanstaande vrijdag uitkomt. Aan Fernando vertelde hij in Start hoe het is om dit vanuit de gevangenis mee te maken.

"Volgens mij ben ik de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis goud gaat."

raps vanuit de cel

Djaga geeft aan dat er twee nummers op het album zijn die hij extra hard voelt. Als eerste noemt hij het persoonlijke 'afscheidsliedje' Ben Gegaan: "Je moet kippenvel over je hele lichaam krijgen als je dit liedje hoort." De tweede track is Hou Hoop, een nummer dat gaat over het leven in de gevangenis. Hij vertelt Fernando dat veel mensen 'de bajes verheerlijken', maar dat er ook zeker een andere kant is.

sneak preview

Fernando liet ook alvast een sneak preview horen van het aankomende album. Op 11:55 zullen samenwerkingen te horen zijn met onder andere Boef, Dopebwoy, Murda, Chivv en JoeyAK.

gevangenisstraf

De Amsterdamse Djaga Djaga, oftewel JayJay, zit sinds eind 2017 vast voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim 'Appie' Belhadj. Een jaar geleden kwam daar nog een straf van negen maanden bovenop wegens witwaspraktijken.

Ster advertentie
Ster advertentie