FunX

Arie Boomsma: tegen honger, voor homo's

  1. Newschevron right
  2. Arie Boomsma: tegen honger, voor homo's
Hij is de Nederlandse ambassadeur voor het World Food Programme en loopt zondag in Scheveningen 5 km om honger in de wereld tegen te gaan. Arie Boomsma vertelde in Start over de symbolische afstand: “5 km is namelijk de gemiddelde afstand die kinderen in ontwikkelingslanden naar school lopen”. Hij uitte ook zijn zorgen over de homoemancipatie in ons land...

Beluister het gesprek dat Fernando en Tess hadden met Arie Boomsma in Start:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/ArieBoomsma.mp3{/audio}

Rode mok
‘Walk the World’ is een sponsorloop waaraan

verschillende landen over de hele wereld meedoen. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het hongerprobleem in de wereld. Jij kunt ook meedoen. Als je het inschrijfgeld van vijf euro betaalt, dan sponsor je al 25 schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden. De rode mok is het symbool van de actie. In ontwikkelingslanden worden die mokken uitgedeeld en kan een kind met die mok naar school om hem gevuld te krijgen met eten. Arie: “Als ze die mok hebben dan weten ze zeker dat ze én een opleiding krijgen én voedsel. Dat zijn de twee dingen die ze nodig hebben voor de toekomst.”

Mr. Gay
Arie Boomsma maakt zich naast de honger in de wereld ook druk over de emancipatie van homo’s. Hij zit in de jury van de Mr. Gay verkiezing dit jaar om ervoor te zorgen dat het geen vleeskeuring wordt, maar dat er echt een rolmodel gekozen wordt. “De jongere generaties hebben weer heel vaak agressie tegen homo’s. Mensen roepen dan ‘hij zal zelf wel homo zijn’. Dan kan ik er voor keizen het niet te doen of ik kan het wel doen omdat het goed en nu belangrijk is. Dan kies ik toch voor het laatste”, aldus Arie Boomsma.

Ster advertentie
Ster advertentie