FunX

Nederlander werkt mee aan clip 'Sinister' van Cordae en Lil Wayne

foto: YouTube: Cordae
  1. Newschevron right
  2. Nederlander werkt mee aan clip 'Sinister' van Cordae en Lil Wayne

Wat als je wordt gevraagd om mee te werken aan een nieuwe videoclip van Cordae en Lil Wayne? Het overkwam Nederlander Geerten Harmens, die als creative director zijn bijdrage mocht leveren aan de video van Sinister. "Als ik ermee bezig ben heb ik natuurlijk ook wel zo'n hypemoment van: 'Wow, dit is eigenlijk best wel vet'", zegt Geerten onder andere in Start met Fernando.

Geerten Harmens in gesprek met Fernando over het meewerken aan de clip 'Sinister'

'Steeds een klein stukje omhoog'

Geerten zegt dat het een lange weg was voordat het tot zo'n grote internationale samenwerking kwam. "Hoe het eigenlijk werkt is dat je iets maakt, je krijgt een reactie en tussen de mensen die het zien, zit misschien iemand die zoiets ook voor zichzelf wil. Zo ga je steeds een klein stukje omhoog", vertelt Geerten, die al langer wist ooit iets internationaals te willen doen. "Toen was ik al drie jaar bezig met het connecten van bedrijven in Amerika. Daar zat uiteindelijk het bedrijf tussen dat deze videoclip heeft geproduceerd. Zo ben ik eigenlijk hiermee in contact gekomen."

Quote

Ik denk dat deze videoclip een manier was om te kijken of ik kan connecten met Amerika.

Geerten

Creative Director

Geerten werkte aan de videoclip mee als creative director, maar wat houdt dat precies in? "Lastig uit te leggen want in Nederland heb je voor videoclips eigenlijk nooit een creative director", legt Geerten uit. "Maar wat ik als creative director voor deze videoclip heb gedaan, is eigenlijk een beetje de rechterhand zijn van de regisseur. Dus ik heb geholpen bij het concept schrijven van de videoclip. Dat heb ik eigenlijk volledig op me genomen. Ik heb samen met twee Nederlandse tekenaars de storyboards voor de videoclip gefixt en de moodboards samengesteld. Allemaal conceptuele dingen waardoor de regisseur van de video een beter beeld krijgt van wat er nou gemaakt wordt en waar op gelet moet worden."

Volgens de videomaker was het prettig samenwerken met de Amerikaanse regisseur Edgar Estevez, die eerder al clips maakte voor Alicia Keys en J. Cole. "Hij werkte vanuit Amerika terwijl ik sliep en ik werkte terwijl hij sliep."

Black Panther

Black Panther is het belangrijkste thema in de videoclip, wat een voorbedacht idee was van Cordae, legt Geerten uit. "Toen bedacht ik daar het hele concept omheen en probeerde ik daar op verder te bouwen. Hij had al bepaalde scenes en ideeën in zijn hoofd en toen zijn we eigenlijk gaan kijken naar films die daarbij in de buurt komen."

Het eindresultaat:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende project?

Als Geerten door Fernando wordt gevraagd welke artiest de volgende op zijn lijst is, zegt hij: "Ik weet het nog niet, maar ik ben gewoon lekker bezig en ik heb nog heel veel ideeën. Er zijn heel veel dingen die ik zou willen uitproberen en ik denk dat deze videoclip een manier was om te kijken of ik kan connecten met Amerika. In de toekomst hoop ik dat ik nog veel meer van mijn eigen verhaal en stijl er in kan laten terugkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie