FunX

Greg Shapiro vindt NL niet zo tolerant

  1. Newschevron right
  2. Greg Shapiro vindt NL niet zo tolerant
Misschien ken je hem wel van het Comedy Central News, Boom Chicago en al zijn grappen over de Nederlandse cultuur: Greg Shapiro. De 'American Netherlander' was vanochtend te gast in Start. Hij vertelde over zijn oudejaarsconference 'The Big Orange Year', maar dan in de vorm van een cabaretvoorstelling/debat.Hierin komen alle hoogtepunten van het afgelopen jaar voorbij, zoals de Zwarte Pietendiscussie en de kroning van koning Willem Alexander.

In oktober was hij al eerder te gast in Start vanwege zijn boek 'How to be Orange: an Alternative Assimilation Course'. Dat is zijn aanleiding geweest om de oudejaarsconference op te zetten. "Ik wil een gesprek hebben over de Nederlandse identiteit." Met onder andere Sylvana Simons en Quinsy Gario gaat hij praten over waar we in 2014 naartoe gaan met de Nederlandse identiteit.

Je moet alles kunnen zeggen, maar...
Greg vindt dat alles gezegd moet kunnen worden, want hij is tenslotte comedian. Dat het kan in Nederland, was dit jaar wel erg goed te merken. Schijnbaar zijn we hier toch niet zo tolerant als we denken. "Het beeld van Nederland als tolerant land is een beetje ouderwets."

Superburger
Het eerste half jaar van 2014 staat de comedian met zijn solovoorstelling Superburger op de planken. De show is speciaal gemaakt voor iedereen met een dubbel paspoort of mensen met meerdere culturele achtergronden. Er zullen ook een aantal gastcomedians zijn. Bijvoorbeeld Tom Rhodes, ook bekend van de talkshow Kevin Masters, waarmee hij een aantal jaar op de Nederlandse televisie te zien was.

Ster advertentie
Ster advertentie