FunX

Team 'Nederland Bedankt' gaat boek vol coronahelden maken: "We wilden iets terugdoen"

foto: Nederland Bedankt
  1. Newschevron right
  2. Team 'Nederland Bedankt' gaat boek vol coronahelden maken: "We wilden iets terugdoen"

Het is Good Vibes Friday en dat betekent dat Fernando op zoek gaat naar mooie en inspirerende verhalen. Zo is de 25-jarige Julien van het project Nederland Bedankt bezig met een boek waarin verhalen komen te staan van mensen die een positief voorbeeld zijn geweest in de afgelopen coronaperiode. Julien vertelde er meer over in Start met Fernando.

Iets terugdoen

"We wilden gewoon wat terug doen", vertelt Julien. "Er gebeurden zoveel mooie dingen tijdens de coronatijd en nu nog steeds. Als niemand die mooie verhalen opslaat, gaan ze verloren. Daarom gaan wij ze opslaan."

In het boek worden 48 bijzondere verhalen opgeslagen van mensen, zoals je moeder, een kennis of je neefje, die iets tofs hebben gedaan voor hun medemens. Een mooi initiatief om ook de volgende generaties te inspireren. "Juist in deze periode doen mensen heel veel mooie dingen voor elkaar."

Video niet beschikbaar

Heldin Julie

Een van de helden in het boek is de 18-jarige Julie. Zij kwam terug van haar wereldreis in Australië en ging vervolgens meteen als vrijwilliger aan de slag bij het Rode Kruis. Zo staat zij nu in de teststraat in Breda en combineert zij haar vrijwilligerswerk met haar bijbaantje. "Wij nemen hier zeven dagen per week coronatesten af om zoveel mogelijk mensen eruit te halen die het hebben en zo het virus in te kunnen bakenen."

Nomineer jouw held

Ken jij ook iemand die je in het zonnetje wilt zetten en volgens jou een plekje in dit boek verdient? Nomineer diegene dan en wie weet is hij of zij terug te zien in het boek. Klik hier om naar de nominatiepagina te gaan. Wie uiteindelijk in het boek komt te staan, krijgt ook nog een heel dope cadeau. Zo krijgen ze een hotelovernachting cadeau bij een dik 5-sterren hotel in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie