FunX

Miguell Kaidel kan niet draaien in clubs en is nu vrijwilliger bij Voedselbank

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Miguell Kaidel kan niet draaien in clubs en is nu vrijwilliger bij Voedselbank

Miguell Kaidel staat normaal gesproken als dj achter de draaitafel in clubs door het hele land. Helaas kan dat nu niet door de coronacrisis, maar Miguell wilde niet stil blijven zitten. Hij besloot vrijwilligerswerk te doen bij de Voedselbank in Assen om zijn medemens een handje te helpen en good vibes te verspreiden! Hij vertelde er meer over in Start met Fernando.

Miguell Kaidel kan niet draaien in clubs en is nu vrijwilliger bij Voedselbank

Tijd nuttig besteden

Miguell draaide elk weekend in clubs en ook zijn festivalseizoen stond al helemaal volgeboekt voor dit jaar. Helaas kwam de coronacrisis, waardoor zijn werk stil kwam te liggen. De dj wilde zijn tijd nuttig blijven besteden en zag op een dag een advertentie van de Voedselbank voorbij komen. Daarin stond dat heel veel vrijwilligers niet ingezet konden worden, omdat een groot deel van die mensen tot de risicogroep behoort.

"Ik heb hen gelijk een mailtje gestuurd en van het een kwam het ander. Zo stond ik opeens voedselpakketten in te pakken en uit te delen bij de Voedselbank. Dat was wel heel erg tof."

Huishoudens stijgen

Vrijwilligers zijn hard nodig volgens Miguel: "Een paar jaar geleden waren hier nog maar veertig huishoudens die bij de Voedselbank aangemeld waren. Dat zijn er nu al bijna driehonderd en het stijgt elk jaar. Dat is best wel sneu eigenlijk." Het inpakken begint om 09.00 uur 's ochtends, waarna de pakketten 's middags om 13.30 uur worden uitgedeeld. Miguell merkt dat de eerste mensen vaak al om 11.00 uur in de rij staan. "Dat is best wel een ernstige situatie."

Inspiratie

Miguell wil anderen inspireren om hetzelfde te doen. De dj hoopt dat mensen die veel tijd overhebben de motivatie vinden om hun tijd nuttig te besteden. "Het hoeft niet per se bij een grote organisatie, het kan ook bij jou in de buurt. [...] Bij onze Voedselbank zijn er nu al genoeg vrijwilligers. Er zijn ook veel mensen van mijn leeftijd, dus daar was ik ook positief verrast door."

Ster advertentie
Ster advertentie