FunX

Najib Amhali helpt arme gezinnen in Marokko met voedselpakketten

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Najib Amhali helpt arme gezinnen in Marokko met voedselpakketten

Het is een moeilijke tijd voor iedereen en daarom moeten we extra goed op elkaar letten. Veel landen worden keihard geraakt door de coronacrisis, zo ook Marokko. Daarom wil Najib Amhali Marokkaanse gezinnen helpen die het niet breed hebben. Met zijn Najib Foundation schenkt de cabaretier voedselbonnen waarmee gezinnen hun eigen voedselpakket kunnen samenstellen in de supermarkt. Najib vertelde meer over de actie in Start met Fernando.

Voedselbonnen

Normaal gesproken houdt de foundation van de cabaretier zich bezig met medische zorg voor kwetsbare kinderen in minder ontwikkelde landen. Meestal gaat een artsenteam naar een bepaald gebied om de kids te helpen, maar door het coronavirus kan dat nu niet. Daarom bedacht Najib een nieuw idee om toch te kunnen helpen, in dit geval in Marokko. Doordat veel mensen noodgedwongen niet meer kunnen werken, hebben veel ouders geen geld meer om voedsel te kopen voor hun kinderen. "Ik dacht: we gaan proberen of we gezinnen een voedselpakket kunnen schenken. Het idee is dat we hen een voedselbon geven, zodat ze zelf een pakket samen kunnen stellen." De Najib Foundation werkt samen met hulporganisaties in Marokko. Op die manier kunnen de mensen zo goed mogelijk geholpen worden.

"Die weten de mensen te bereiken die niet naar de winkels kunnen, zoals de ouderen of mensen zonder auto. Zij brengen de pakketten naar die mensen toe."

Ramadan

Doordat Najibs moeder al een maand vast zit in Marokko en niet terug kan naar Nederland, merkte de cabaretier hoe erg de situatie was. Daar moest hij iets aan doen. "Ik merk dat het heel erg nodig is. Mijn moeder vertelt dat steeds meer mensen het niet redden en dat er geen eten is. De ramadan komt eraan en dat is natuurlijk een hele belangrijke maand voor de mensen. Ze eten dan overdag niet, maar 's avonds moet er wel iets op tafel staan als je hebt gevast. Vandaar dat ik deze actie ben begonnen."

Pizza's en bloemen

Ook in Nederland hield Najib zich de afgelopen tijd bezig met het verspreiden van good vibes. Zo schakelde hij de hulp van zijn vrienden in voor een leuke actie. "Een vriend van mij heeft een pizzatent en een andere vriend zit in de bloemen. Toen hebben we pizza's en bloemen uitgedeeld in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Gelukkig kunnen we in Nederland nog de straat op en is er genoeg eten. Maar in sommige landen is het echt tragisch als je ziet dat kinderen geen eten hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie