FunX

CritiX Café: alcohol, te veel/te snel en schaamte

  1. Newschevron right
  2. CritiX Café: alcohol, te veel/te snel en schaamte

Het CritiX Café ging zondag weer open en Zarayda besprak allerlei verschillende onderwerpen.


"Experimenteren met alcohol? Ik was 7!"
Het eerste uur van de show ging over experimenteren met alcohol als je jong bent. De avond verliep rustig, tot luisteraars Rik en Nzinga met elkaar in discussie gingen:Het verhaal van Noortje, die vertelde over de gevolgen die haar alcoholgebruik voor haar had, maakte diepe indruk op Zarayda:Tot slot vatte Saskia Dorselaer van het Trimbos nog maar eens samen waarom alcohol precies zo slecht is voor jongeren:Generatie te veel/te snel
Het tweede uur bespraken we 'Generatie te veel/te snel': de jongeren van tegenwoordig willen alles tegelijk hebben vaak onrealistische verwachtingen. Althans, zo kijken veel mensen tegen de generatie van nu aan. Schrijfster Lou Niestadt was te gast om te praten over hoe en waarom zij social media verliet:Ook Lou's dochter Jipp was te gast. Zij is 18, haar partner 20 en samen hebben ze een dochter van 8 maanden. Lou en Jipp schreven er een boek over:"Je schamen voor je partner? Nooit!"
Op Facebook ontplofte het toen we deze stelling lanceerden. Mensen zeiden zich niet te schamen voor de afkomst of achtergrond van hun partner, maar bekenden wel dat ze hun boeren en scheten soms inhouden. Het gesprek in de studio, waar Lloyd De Meza van Arnhemsgewijs te gast was, ging een totáál andere kant op:Huisdichter Derek Otte sloot de show af met een spoken word over Generatie te veel/te snel en dan vooral over de betekenis van social media voor deze generatie:CritiX Café is de plek waar jouw mening telt. Heb jij een suggestie voor een onderwerp of heb je een stuk geschreven over iets dat jou bezighoudt? Mail dan naar critix@funx.nl!
Ster advertentie
Ster advertentie