FunX

VIDEO: Premier Aruba Mike Eman te gast in Hi5!

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Premier Aruba Mike Eman te gast in Hi5!
Afgelopen zondag was de huidige premier van Aruba te gast in Hi5. Michiel Godfried Eman is leider van de Arubaanse Volkspartij (AVP). Vorig jaar werd hij met ruim 8000 stemmen gekozen tot minister-president van het eiland. Mike, zoals hij ook genoemd wordt, vertelde hoe hij premier werd, wat hij anders gedaan zou hebben als hij premier was tijdens de zaak Natalee Holloway en waarom Arubanen zich beter voelen dan andere eilandbewoners. Check hier de filmpjes en de uitzending.


Aruba heeft een eigen kabinet sinds 1986, toen het land de status aparte verwierf. Voorheen viel het eiland onder het kabinet van de Nederlandse Antillen. De broer van Mike, Henny Eman, werd de eerste minister-president van Aruba in 1986. Daarna werd hij nog twee keer gekozen. Mike Eman is nu de vijfde minister-president, maar is al langer actief in de politiek van het eiland. Sinds 2001 was hij statenlid en oppositieleider namens de AVP.De hele uitzending luister je hieronder terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201001311700.wma{/wmaremote}


Door de komst van de minister-president naar de studio wordt de aangekondigde Hi5-gast Renato Valdés Olmos van My Name is E verplaatst naar zondag 7 februari. Heb je gesolliciteerd op de functie van PHP programmeur? Dan worden je gegevens bewaard tot de betreffende uitzending.
Ster advertentie
Ster advertentie