FunX

Ismo: "Mijn label moet het grootste van Nederland worden"

  1. Newschevron right
  2. Ismo: "Mijn label moet het grootste van Nederland worden"

Rapper Ismo werkt aan een nieuwe EP, wil de Ahoy volgooien en heeft nog meer grote ambities. "Mijn label moet de grootste van Nederland worden." Dat vertelde hij vanmorgen bij Fernando in Start.

Hosselaar

De rapper uit Breda is hard bezig met het uitbouwen van zijn eigen label. Hoewel hij zich nu op Belgiƫ en Nederland focust, stop het voor hem zeker niet bij deze landsgrenzen. Ismo heeft nog geen mensen getekend, maar heeft wel een 19-jarige rapper uit Leeuwarden op het oog.

De hosselaar had voorheen graag willen tekenen bij een andere label, maar is inmiddels van dat idee af. "Op het moment dat ik wilde tekenen, was er geen interesse. Daardoor moest ik noodgedwongen dingen alleen doen. Toen dacht ik ja, we zullen zien. Achteraf ben ik blij dat niemand mij getekend heeft."

FANBASE

Ismo heeft een grote aanhang waar hij enorm blij mee is. Dat werd vooral merkbaar voor FunX toen zijn track Morocash uitkwam en nog niet gedraaid werd op zender. Terwijl de menigte dacht dat het nummer geboycot werd omdat Ismo op zichzelf staat, bleek wat anders. Morocash was vlak daarvoor wel geselecteerd voor in de playlist.

"Dat wat mijn fanbase dacht, speelde ook in mijn hoofd. Maar het blijkt dat het natuurlijk niet waar was. Ik heb een hele loyale fanbase en zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten."

Invloed

Op YouTube pakt Ismo miljoenen views. Vooral veel Marokkaanse jongeren luisteren naar zijn muziek. Hij beseft dan ook al te goed wat voor invloed zijn muziek heeft. "Na Eenmans realiseerde ik het me pas echt. Ik weet dat het invloed op ze heeft. Je moet wel extra letten op wat je doet en zegt."

Ster advertentie
Ster advertentie