FunX

'Smartphones maken ons asociaal'

  1. Newschevron right
  2. 'Smartphones maken ons asociaal'
Je kent het wel, zo'n moment waarop je in gesprek bent met iemand en die persoon constant bezig is met zijn/haar telefoon. Of het nou om pingen, appen, tekenen of woordjes leggen gaat, je ergert je er groen en geel aan. Of vind jij dat smartphones ons asociaal maken? Luisteraars spraken hierover in CritiX.

Stelling

Op FunX.fm en de op de FunX-app stond de stelling: 'Smartphones maken de maatschappij steeds asocialer'. Een grote meerderheid van de stemmers (bijna 75%) is het eens met de stelling.

Reacties

Charisa: Vroeger was het leuk om in de bus te zitten. Nu is iedereen bezig met z'n telefoon. Je leert niemand meer kennen.
Susan: Ik werk in een sportwinkel en ik heb er zo'n hekel aan dat klanten me niet meer aankijken als ze afrekenen. Iedereen is met z'n telefoon bezig.
Richelle: Als je vriend 24 uur per dag zit te pingen wordt je gek.
Sandy: Smartfoons maken ons niet asociaal. Mensen zijn asociaal en dat valt op als ze bezig zijn met hun smartfoon.


CritiX

Ook Q-Bah ergert zich aan mensen die constant met hun telefoon bezig zijn, maar hij heeft er zelf ook een handje van. Beluister hieronder de leukste fragmenten uit de radioshow en laat weten wat jij van de stelling vindt.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F42974201&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

De radioshow CritiX luister je iedere maandag t/m donderdag van 21.00-23.00 uur op FunX.
Ster advertentie
Ster advertentie