FunX

HNTM finaliste Colette: "ik had gehoopt dat ik het verschil kon maken"

  1. Newschevron right
  2. HNTM finaliste Colette: "ik had gehoopt dat ik het verschil kon maken"

Colette Kanza deed mee aan Hollands Next Top Model 2016. Een paar afleveringen voor de finale viel Colette af. Maar dankzij een speciale wildcard, mocht ze alsnog als vierde finalist aansluiten. Uiteindelijk wist ze tweede te worden en greep ze net naast een modellencontract. Ze vertelde in Start wat ze van haar deelname aan het programma vond.

verschil

Colette had niet verwacht dat ze zou winnen, maar toen het derde meisje afviel voelde de overwinning erg dichtbij. Helaas werd Akke-Marije uiteindelijk eerste. Colette vindt het jammer dat ze niet het verschil heeft kunnen maken.

"Ik had gewild dat er een keer een ander soort type wint en niet altijd hetzelfde soort meisje"

leerzaam

Meedoen aan Hollands Next Top Model vond Colette een leerzame ervaring. Ze is zichzelf tegengekomen en heeft geleerd om rustig te blijven. Dat haar haar tijdens de traditionele metamorfose van het programma werd afgeschoren vond ze vreselijk. Toen er een andere kandidaat moest huilen, omdat er een paar centimeter van haar haar af moest, irriteerde Colette zich daar aan.

"Ik kookte van binnen. Ik dacht, als jij al moet huilen om een pony. Wat moet ik dan doen!?"

negatieve reacties

Via de FunX app kwam de vraag binnen hoe Colette omgaat met negatieve reacties en discriminerende opmerkingen. Ze werd vaak arrogant genoemd, maar zelf vindt ze dat totaal niet.

"Aan het begin ging ik wel stiekem naar de reacties kijken. Maar nu denk ik, ik doe wat ik leuk vind en je kan niet iedereen tevreden houden. Als jij mij niet leuk vindt, jammer."

Ook werd ze in een reactie van iemand vergeleken met zwarte piet.

"Ik vind het dom dat mensen zeggen dat zwarte piet geen racisme is. Maar je gebruikt het wel tegen mij."

toekomstplannen

In de toekomst wil Colette haar droom blijven volgen. Ze wil blijven trainen, naar het buitenland gaan en een modellencarrière najagen.

Ster advertentie
Ster advertentie