FunX

Tabak kopen vanaf 18 jaar?

  1. Newschevron right
  2. Tabak kopen vanaf 18 jaar?
Als het aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid ligt wordt de minimumleeftijd voor het kopen van sigaretten verhoogd naar 18 jaar. Op dit moment mogen jongeren vanaf hun zestiende tabak kopen. Van Rijn wil dit binnenkort bespreken in het kabinet.


Ton Wurtz van Stichting Rokers Belangen vindt dit wel een goed idee: "Ik ben eigenlijk wel heel blij met dat voorstel want ik vind dat de jeugd of jongeren niet moeten roken. Als je 18 bent mag je stemmen, autorijden en word je geacht door de wet om voldoende kennis in huis te hebben om te beslissen of je wel of niet gaat roken." Volgens Wurtz moet er 'eerlijke' voorlichting gegeven worden om te voorkomen dat jongeren gaan roken: "Ik denk dat dat een stuk handiger aan toe gaat. Wat je ziet is dat al die campagnes die Stivoro en al die andere organisaties doen er niet toe hebben geleid dat jongeren minder roken. Ik denk dat dat duidelijk aangeeft dat dit niet de weg is."

Fresh'N Up interview met Ton Wurtz
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68301209&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie