FunX

Schrijver Straatbijbel geeft Kempi niet op

  1. Newschevron right
  2. Schrijver Straatbijbel geeft Kempi niet op
Kempi heeft de audioversie van de tweede Straatbijbel Genesis ingesproken, maar zit nu vast in de gevangenis voor de mishandeling van zijn vriendin. Sterker nog, nu wordt hij ook nog verdacht van mensenhandel. Fresh 'n Up belde met auteur Daniel de Wolf, die Kempi niet opgeeft of laat vallen. "Ik wil iemand niet bij voorbaat gelijk veroordelen."

Daniel vindt de straf van Kempi terecht en hoopt dat de rapper erover nadenkt, berouw heeft en het slachtoffer zijn excuses aanbiedt. "Niemand is schoon. Ik heb geen strafblad bij justitie, maar ik heb ook mensen pijn gedaan."

"Juist voor jongens als Kempi is de Straatbijbel bedoelt", zegt Daniel. "Ik ken tientallen van dat soort jongens. Ik kan ze veroordelen en afkeuren, maar ik wil ook naast ze staan en kijken of we samen een andere richting op kunnen." De auteur hoopt dat de Straatbijbel jongeren daarbij kan helpen en inspireren. "Dat wil niet zeggen dat ik alles met de mantel der liefde bedek, want ik vind het verschrikkelijk wat hij gedaan heeft."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65812287&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie