FunX

Instagram volgers kopen: hoe werkt dat?

  1. Newschevron right
  2. Instagram volgers kopen: hoe werkt dat?

Je ziet het steeds vaker: accounts die van de één op andere dag 10k volgers op Instagram erbij hebben. Heb je je ooit afgevraagd hoe iemand opeens aan zoveel followers op Instagram komt? Misschien heeft die persoon ze wel gewoon gekocht. Steeds meer mensen kopen namelijk volgers op Instagram. Hoe dat kan en hoe dat werkt, legde social media expert Kirsten Jassies uit aan Morad & Shay. En ze gaf meteen een paar goede tips hoe je zelf aan meer volgers kunt komen.

hoe

Volgers kun je heel makkelijk kopen. Zoek 'buy Instagram followers' op Google en je krijgt tientallen resultaten. Voor vijftien dollar kun je al 5000 volgers erbij krijgen. Het hangt van het bedrijf af of je dan echte of neppe volgers krijgt. Sommige verkopers zeggen echte followers aan te bieden, die ook echt op je posts reageren.

waarom

Voor veel mensen is het kopen van volgers een manier om hun account een goede start te geven. Het is een soort duwtje in de rug. Als je eenmaal 10k volgers hebt, dan krijg je vanuit daar snel meer volgers. Tienduizend is volgens Kirsten een magische grens op Instagram.

"Het gaat allemaal om image. Mensen denken: "hé die wordt gevolgd door tienduizend mensen, dat is interessant." Dan willen ze je ook volgen."

nep volgers

Maar hoe kun je zien of iemand volgers erbij heeft gekocht? Als je iemand in de gaten houdt en je ziet dat die persoon heel weinig likes en comments krijgt in verhouding tot het aantal volgers, dan is de kans groot dat hij of zij volgers gekocht heeft. Ook kun je achterhalen of iemand nepvolgers heeft:

"Als je klikt op reacties of volgers en je ziet dat ze door weinig mensen gevolgd worden en weinig activiteit vertonen, dan weet je dat het waarschijnlijk een nep-account is."

tips

Twee jaar geleden verwijderde Instagram alle nepaccounts. Sommige accounts verloren daardoor duizenden volgers. Het kopen van volgers is daarom dus zeker een risico. En daarnaast is het natuurlijk ook geen eerlijke manier om jouw account groter te maken. Gelukkig zijn er ook een heleboel dingen die je zelf kunt doen om aan meer volgers te komen. Kirsten gaf een aantal tips:

"De grootste tip is zelf heel actief zijn. Je moet veel mensen liken en volgen, want dan krijg je vaak het meeste terug. Maar het allerbelangrijkste is dat je feed er mooi uitziet en dat het een goed verhaal vertelt."

Ster advertentie
Ster advertentie