FunX

Maaike gaat viral op TikTok met video's over scheten laten

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Maaike gaat viral op TikTok met video's over scheten laten

De kans is groot dat je je weleens kapot hebt gelachen toen iemand in je omgeving een puf liet. Wellicht heeft dat ook te maken met het feit dat er nog steeds een taboe op heerst. Maaike hoopt in elk geval dat taboe te doorbreken: de populaire TikTokker gaat namelijk viral met haar hilarische scheetfilmpjes onder de noemer 'raad de scheet'. Aan Tannaz vertelt ze meer over de populaire videoreeks.

Maaike vertelt meer over 'Raad de scheet'

Quote

Ik probeer mensen een glimlach op hun gezicht te bezorgen.

Maaike

Puffen op het werk

Maaike maakt al een tijdje grappige TikTok-video's met woordgrappen en raadsels, maar vooral haar 'raad de scheet'-video's lijken het echt goed te doen. Het idee voor de videoreeks ontstond op een plek waar het misschien wel het minst gepast is om te puffen, namelijk op het werk. De opzet is simpel: voordat Maaike een puf laat, moet haar collega eerst raden wat voor geluid haar puf zou maken. "Op het werk speelde ik 'raad de scheet' met een collega, wel in ruimtes waar dat gewoon kon", vertelt Maaike. "Op een gegeven moment dacht ik: laten we dit gewoon op TikTok zetten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goed ontvangen

Hoewel Maaike het idee voor de videoreeks bedacht op het werk vertelt ze dat ze eigenlijk altijd al 'aanleg' heeft gehad voor het laten van puffen. Zo liet ze als baby al enorme scheten volgens haar moeder. Het was voor haar dan ook een kleine stap om er video's over te maken. Vooral ook omdat ze daarmee het taboe op scheten probeert te doorbreken. "Ik was al een tijdje bekend op TikTok vanwege mijn woordgrapjes en raadsels, maar de eerste 'raad de scheet' werd ontzettend goed ontvangen. Vervolgens had ik zoiets van: 'ik kan hier wel een hele serie van maken.' Nu zie ik heel vaak reacties onder mijn video's zoals: 'dat is die meid van die scheten.'"

Glimlach

Ondanks dat Maaike alsmaar bekender wordt op TikTok heeft ze niet per se de wens om veel geld te verdienen met haar hilarische video's. Voor de TikTokker is het al voldoende als ze een glimlach kan toveren op de gezichten van haar volgers. "Ik probeer mensen een glimlach op hun gezicht te bezorgen en meestal lukt dat wel. Ik krijg super veel positieve reacties en dat stimuleert mij om nog meer video's te maken."

Ster advertentie
Ster advertentie