FunX

Tom Daams wil aandacht voor Syrië

  1. Newschevron right
  2. Tom Daams wil aandacht voor Syrië
Oorlogsfotograaf Tom Daams is net terug in Nederland en schoof vanochtend aan bij Start om te vertellen over de situatie in Syrië. Helpen is iets wat hij graag doet, op de bank zitten en toekijken kan Tom niet. Met slechts 380 euro op zak, reisde hij op eigen initiatief af naar Syrië. Hij wil het land helpen door middel van foto’s te maken en de “menselijke kant” van de situatie te laten zien.

Niemand doet wat

Het stoort Tom het meest dat niemand iets doet aan de situatie in Syrië, vooral omdat het al zo lang gaande is. Het is volgens hem niet moeilijk om het land binnen te komen: “De grens is gewoon open, iedereen zou er zo naar toe kunnen” zegt Tom. Met zijn foto’s wil hij laten zien hoe het is om te leven in Aleppo. “Het is een grote bende, mensen hebben geen eten en kinderen staan boeken te verbranden om zichzelf warm te houden” aldus Tom.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77923358"></iframe>
{/source}

Vrienden en geliefde

Behalve een gebied in puin vond Tom in Syrië ook vrienden en een geliefde. Zijn tweede bezoek ging hij weer op zoek naar zijn vrienden, onder andere een sluipschutter, maar toen hij aanklopte werd er niet open gedaan. “Twee dagen later ben ik rond gaan vragen in de wijk en uiteindelijk kwam ik iemand tegen die mij vertelde dat hij dood is.” In zijn derde trip hoopt hij een rendez-vous te hebben met zijn geliefde in Libanon.


Ster advertentie
Ster advertentie