FunX

Radio.nl: FunX bij Radio Atelier

  1. Newschevron right
  2. Radio.nl: FunX bij Radio Atelier
Op zondag 5 september zal de NPS op Radio 1 in het programma 'Radio Atelier' een documentaire uitzenden over FunX, het snelst groeiende radiostation van Nederland. Twee jaar na de start is het radiostation FunX uitgegroeid tot marktleider onder jonge luisteraars in de vier grote steden. Toen maakte initiatiefnemer Willem Stegeman een bescheiden plan voor een nieuwe zender.

Na veel heen en weer gepraat, en mediadeskundigen die riepen dat het toch niet zou lukken kon Willem Stegeman beginnen met FunX. Hij bereikte vele jongeren met even zovele culturele achtergronden. “Maar”, zegt Stegeman, “noem het geen allochtonenzender. Jongeren willen niet in hokjes worden ingedeeld. En we zijn er ook voor de jeugd met een Nederlandse achtergrond.”

In dit radioportret over het snelst groeiende radiostation van Nederland worden Stegeman, voormalig nieuwslezer ANP, en zijn medewerkers gevolgd vanaf de dag dat duidelijk werd dat FunX de best beluisterde radiozender in de Randstad is. Stegeman is druk in gesprek met de publieke omroep, waar dezelfde mensen die ooit zeiden dat zijn plan kansloos was, nu geïnteresseerd zijn in samenwerking. Stegeman wil zijn succes niet zomaar uitleveren. Hij vreest invloed van buitenaf. Wilgenhof probeert er achter te komen waarom FunX zo’n succes is, hoe het de groep jongeren bereikt die “toch geen radio luisteren.” Is FunX meer dan radio, het Veronica van vandaag als onderdeel van verzet tegen de gevestigde orde?

Ster advertentie
Ster advertentie