FunX

Clipmaker van o.a. Lil Pump, Bizzey en Murda deelt zijn geheimen

foto: Instagram: jonasbeck.mov
  1. Newschevron right
  2. Clipmaker van o.a. Lil Pump, Bizzey en Murda deelt zijn geheimen

In FunX Talent krijg je tijdens Industry Takkies elke week tips en tricks van een professional uit de muziekindustrie. Clipmaker en FunX Music Award-winnaar Jonas Beck van Framez Productions verzorgt al een paar jaar clips voor vrijwel alle Nederlandse urban artiesten. Hij vertelt hoe hij daarmee begonnen is en hoe jij hetzelfde kan bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe begin je als clipmaker?

Framez Productions heeft inmiddels meer dan 300 projecten van zowel nationale als internationale artiesten op hun naam staan. Heel nice natuurlijk, maar hoe begin je met zoiets? Gewoon doen, zo blijkt uit het verhaal van Jonas. "We hebben een camera gekocht en zijn gewoon gaan kutten", vertelt hij. "Gewoon de straat op gaan en overal maar filmen. Vakantievideo's maken, maar ook gratis videoclips voor vrienden."

Hoe bedenk je een goed concept?

Voor een goede clip is het volgens Jonas belangrijk om goed te luisteren naar de track. "Kijk wat de vibe is en bedenk daarbij een idee. Dat hoeft niet te ingewikkeld, als het er maar bij past." Natuurlijk werkt het in je voordeel wanneer je met een artiest werkt die goed kan acteren.

Hoe kom je in contact met artiesten?

Je kan de juiste skills in huis hebben, maar dan moet je er nog wel voor zorgen dat artiesten daar ook gebruik van willen maken. Hoe bereik je ze? Jonas vertelt dat hij in zijn schooltijd al samen met zijn vriend gewoon artiesten benaderde via Facebook. "We vroegen of we alsjeblieft een videoclip mochten schieten." Dat had succes. Zo veel mogelijk uren maken is belangrijk, aldus Jonas. "Hoe meer je jezelf laat zien op het internet, hoe meer je zult opvallen en gevraagd zult worden."

'Denk niet alleen aan geld'

Jonas heeft nog een tip voor beginnende clipmakers: denk niet alleen aan geld. "Daarmee kom je niet verder. Probeer eerst je naam op te bouwen, dan komt het vanzelf op je af." Heb je verder nog vragen? Jonas is altijd bereid om ze te beantwoorden, je kunt hem gewoon een berichtje sturen!

Ster advertentie
Ster advertentie