FunX

CritiX: 'geen verplichte anticonceptie'

  1. Newschevron right
  2. CritiX: 'geen verplichte anticonceptie'
Mag je verslaafden, psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten verplichten om anticonceptie te gebruiken? Over die vraag bogen luisteraars zich in CritiX. Oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Pieter van Vollenhoven, pleit namelijk voor een wetswijziging die dat mogelijk maakt. Volgens hem zouden sommige mensen geen kinderen mogen krijgen.

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en de FunX-pagina's op Facebook en Hyves stonde de volgende stelling: 'Verslaafden, psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten moeten verplicht anticonceptie gebruiken'. Een kleine 80% van de stemmers was het oneens met de stelling. Ook in de radioshow met Q-Bah gaven de meeste luisteraars aan dat ze er geen heil in zien.

Reacties

Veel luisteraars waren het oneens met de stelling, maar waar trek je de grens?

Romana: "In de zin van we leven in een democratie: oneens! Dan zouden we namelijk allemaal de zelfde rechten moeten hebben en is discriminatie verboden. Maar aan de andere kan kan ik er wel inkomen."
Jamilia: "Ik denk dat dat per geval bekenen moet worden, niet iedereen is even gehandicapt, of verslaafd of heeft dezelfde psychiatrische klachten."
Koldh: "De meeste psychische problemen worden veroorzaakt door onterechte uit huis plaatsingen van kinderen die gewoon veilig waren bij hun ouders totdat de leugens van de raad het leven van deze kinderen verziekt."
Sabine: "Leer de maatschapij eerst normale waarden en normen en de soorten van normale mensen hun opvoeding."
Christina: "Ja dat moeten ze verplicht. Het moet maar eens afgelopen zijn om alles ter discussie te kunnen stellen zoals in dit geval de vraag of zwakzinnigen kinderen moet kunnen krijgen..nee dat kan niet..daar zit gewoon de absolute grens."

CritiX

In CritiX (ma t/m do, 21-23u) werd heftig gereageerd.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F43409835&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

AUDIO

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie