FunX

Wanneer vertel je je partner over je verleden? "Ik ontdekte pas na 1,5 jaar zijn gokverslaving"

  1. Newschevron right
  2. Wanneer vertel je je partner over je verleden? "Ik ontdekte pas na 1,5 jaar zijn gokverslaving"

Een deelnemer van First Dates zorgde voor veel bewondering door op zijn eerste date te vertellen dat hij terminale kanker heeft. Het is niet makkelijk om dit soort heftige informatie zo snel al te vertellen, want je loopt het risico om de ander af te schrikken. Maar als je te lang wacht, voelt diegene zich misschien verraden of voorgelogen. Wat is het juiste moment om details over je verleden of gezondheid te delen met je crush? Bij CritiX deden Rivelino Rigters, rapper met een crimineel verleden, en lovedoctor Monique hun verhaal.

GOKVERSLAVING

FunX-lovedoctor Monique waarschuwt dat het schadelijk kan zijn voor het vertrouwen wanneer je te lang wacht met bepaalde zaken vertellen. Zelf ontdekte ze pas na 1,5 jaar dat haar inmiddels ex-partner een gokverslaving had. Toen ze erachter kwam hoe erg het was, was er al een hoop schade aangericht. Ze voelde zich verraden en had moeite om hem nog te vertrouwen. "Je denkt iemand goed te kennen en spreekt elkaar elke dag. Het is gewoon een dubbelleven", geeft ze aan.

Ze raadt daarom aan om zaken die invloed kunnen hebben op je toekomstige relatie of dagelijks leven, zo snel mogelijk te delen. "Neem je tijd, ga ervoor zitten. [...] Geef je partner de tijd om te reageren en blijf rustig", aldus Monique.

"Het kan een dealbreaker zijn als iets pas later naar bovenkomt"

jail time

Ook Rivelino Rigters, a.k.a. BlackRockStar, vertelt het liefst zo snel mogelijk over zijn verleden. Hij heeft op jonge leeftijd vastgezeten voor beroving en schaamt zich niet om dat op de eerste date te vertellen. Volgens hem wordt er meestal positief op gereageerd. Hij ziet het als een kans om mensen te laten zien dat hij het achter zich heeft gelaten. "Ik heb van mijn shit is positiefs gemaakt", aldus Rivelino.

even wachten

Niet iedereen vindt het echter een goed idee om jezelf helemaal bloot te geven op een eerste date. Zo vindt FunX-luisteraar Liz dat je hier beter even mee kan wachten. Je loopt zo namelijk het risico dat mensen je 'exposen' en niet respectvol omgaan met jouw vertrouwelijke informatie. Ook krijg je met informatie over bijvoorbeeld iemands criminele verleden gelijk een bepaald beeld van iemand. Volgens Liz krijg je zo niet de kans om erachter te komen hoe leuk iemand misschien is, omdat je dan al afhaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie