FunX

Geert W. officieel verdachte

  1. Newschevron right
  2. Geert W. officieel verdachte
PVV-leider Geert Wilders kreeg vandaag van het Openbaar Ministerie te horen dat hij wordt aangemerkt als verdachte wegens het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen.


Dit vanwege de welbekende ‘meer of minder’-toespraak van eerder dit jaar, waarna zo’n 6400 mensen aangifte tegen het Tweede Kamerlid deden.Wéér Wilders-nieuws
Bronnen bij het OM stellen dat politieke voorkeuren geen enkele rol hebben gespeeld bij de overweging tot vervolging: “Van politiek hebben we geen verstand. We kunnen dus ook helemaal niet beoordelen of een politicus al dan niet voordeel zal hebben bij een strafzaak.” Het OM doelt met dit ‘voordeel’ op de grote media-aandacht waar Wilders weer eens op kan rekenen. En die aandacht komt er, want het OM voegt eraan toe: “Ons besluit gaat wel tot enorme ophef leiden.”

“Het is schandelijk”
Wat die uitspraak precies betekent, zal de tijd leren. Wel is duidelijk dat de 51-jarige verdachte niet zo blij is met de beslissing: “Het is schandelijk, terwijl de wereld in brand staat richt het OM zijn pijlen op een volksvertegenwoordiger die problemen benoemt. Het OM kan zijn tijd beter besteden door zich meer te richten op de Nederlandse Syriëgangers die voor meer dan driekwart uit Marokkanen bestaat. Dit is de wereld op zijn kop.”

Komt er een strafzaak?
Binnenkort zal Wilders als verdachte verhoord worden. Daarna kan het OM nog beslissen om niet tot een strafzaak over te gaan. Die kans is volgens één van de aanklagers wel klein: “Je merkt iemand niet als verdachte aan, als je niet aanstuurt op een zaak.”

Wordt vervolgd…

Reageren of zelf schrijven voor CritiX Online? Check hier de voorwaarden en doe mee!

Ster advertentie
Ster advertentie