FunX

Fadim Kurt: "Negatieve reacties gaan het ene oor in, het andere weer uit"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Fadim Kurt: "Negatieve reacties gaan het ene oor in, het andere weer uit"

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering te zien van de FunX-serie New School Heroes. In deze serie delen hedendaagse helden verhalen over hun jeugd, struggles en successen. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan multitalent Fadim Kurt om haar verhaal te doen. In Start met Fernando ging ze dieper in op onderwerpen die tijdens haar gastcollege ter sprake kwamen, zoals haar jeugd in Twente en online haatreacties.

Fadim Kurt: ''In het begin waren mijn ouders wel heel sceptisch''

Minder diversiteit

Fadim kijkt met een goed gevoel terug op haar jeugd in Twente, maar geeft daarbij wel aan dat het leven daar heel anders is dan in het westen van Nederland. Zo vindt ze dat er minder diversiteit is in Twente. "Je merkt wel dat er minder diversiteit is. Ik weet nog de eerste keer dat ik met mijn man rondliep in de stad en dat mensen echt naar ons keken van: "Waar komt hij vandaan?", vanwege zijn huidskleur. Toen dacht ik echt van: oké, mensen zijn hier dus echt helemaal niks gewend."

Quote

Nu gaan negatieve reacties wel echt het ene oor in en het andere weer uit.

Fadim Kurt

Online haatreacties

Ook vertelde ze meer over online haatreacties die haar, vooral in het begin van haar carrière als influencer, onzeker maakten. Hoewel het haar in het verleden heel erg raakte, geeft ze er vandaag de dag vrijwel geen gehoor aan. "Nu gaan negatieve reacties wel echt het ene oor in en het andere weer uit. Ik moet wel zeggen dat ik er moeite mee heb als het bijvoorbeeld gaat over mijn naasten of mijn kind. Het is niet dat ik er echt mee zit, maar het maakt me wel een beetje boos. Maar reacties over mij of mijn uiterlijk doen me helemaal niks."

Ondanks dat ze deze reacties als vervelend ervaarde, gaf ze toe dat ze zichzelf ook schuldig maakte aan pestgedrag. Daar kreeg ze later spijt van, waarvoor ze jaren later haar excuses aanbood aan de persoon die ze vroeger pestte. "In eerste instantie bedankte ze me voor mijn excuses, maar gaf ze wel aan dat ze er nog steeds mee zat. Dat raakte me wel, want ik had zoiets van: "jaren geleden heb ik weleens iemand gepest", maar zij heeft dat heel anders ervaren. Uiteindelijk heeft ze mijn excuses wel aanvaard."

Schoolperiode van haar dochter

Hoewel Fadim zich niet meer van haar stuk laat brengen door negatieve reacties denkt ze wel na over de schoolperiode van haar dochter en wat het met haar zou doen als ze gepest wordt op school. "Ik hoop niet dat mijn dochter in het echt reacties krijgt, zoals de reacties die ik op sociale media over haar lees. Mijn hart zal breken als zij ooit huilend thuiskomt, omdat ze op school gepest wordt."

Carrière Fadim Kurt

Fadim Kurt werd geboren in het Limburgse Tongeren op 9 oktober 1995. Haar roots liggen in Turkije.

Op haar zestiende ging ze studeren aan de make-upschool House of Orange in Amsterdam. Nadat ze dit had afgerond, besloot ze de opleiding te volgen tot schoonheidsspecialiste op het Deltion in Zwolle. Later volgde ze nog de grimeursopleiding in Amsterdam. Als grimeur verzorg je achter de schermen de make-up van bijvoorbeeld, dansers, acteurs en operazangers.

Nadat ze de nodige make-upkennis had opgedaan bij diverse opleidingen, besloot ze het te gaan uitoefenen in de praktijk. Dit deed ze door het plaatsen van make-up tutorials op haar eigen YouTube-account. De kijkcijfers waren stabiel, maar toen ze voor een nieuw concept op het platform verschillende beroemdheden een makeover gaf, schoten de kijkcijfers pas echt omhoog. De weergaven en het aantal abonnees stegen flink dus besloot Fadim daarnaast ook te gaan vloggen.

Daarnaast is Fadim oprichter en beheerder van een van de grootste Facebookgroepen in Nederland: Fadim's. Voorheen had het de naam Fadim's BeautySpace, maar het is even verwijderd geweest om onduidelijke redenen. In de groep, die inmiddels weer 92.000 leden heeft, wordt er vooral over mode en beauty gesproken.

Naast content creator en ondernemer is Fadim sinds vorig jaar trotse moeder van haar dochtertje Alaïa.

Ster advertentie
Ster advertentie