FunX

Dit zijn de ergste complimenten die jullie ooit kregen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de ergste complimenten die jullie ooit kregen

Sommige complimenten zijn eigenlijk gewoon verkapte beledigingen. Hoe goed je het ook bedoelt, soms zijn opmerkingen hoe dan ook gewoon niet nice om te horen. Giorgio en Vanessa vroegen de luisteraars van Turn Up! wat het meest awkward compliment is dat zij ooit hebben gekregen. Check hieronder de resultaten a.k.a wat je dus vooral NIET moet zeggen als je aardig gevonden wil worden.

1. Wat zie jij er goed uit voor je leeftijd!

Moet dit nog uitgelegd worden? Boven de 35 zijn betekent niet dat je er automatisch uitziet alsof je al bijna overleden bent. Breng je compliment dus ook niet alsof het een soort uitzonderlijke prestatie is dat iemand die geen 18 meer is, er gewoon ontzettend mooi uitziet.

2. WAT KAN JIJ GOED ... VOOR EEN VROUW

Alles wat eindigt op 'voor een vrouw' is sowieso een no-go.

3. JE ZIET ER GOED UIT ONDANKS JE ZWANGERSCHAP

Want een zwangerschap maakt je dik, dus automatisch lelijk?

4. Wat een lief/grappig kindje

Oké, pasgeboren baby's zijn niet altijd de meest mooie wezens. Maar dat is niet gek als je bedenkt dat ze nog niet zo lang geleden uit een baarmoeder geperst zijn. Voor de kersverse ouders is het kindje hoe dan ook prachtig, dus de baby complimenteren met zijn of haar grappige gezichtje of lieve gedrag, kan een beetje pijnlijk uitpakken.

5. Wat ben je lekker 'echt'

"Heerlijk hoe jij niet met je uiterlijk bezig bent" is eigenlijk gewoon een andere manier om te zeggen dat iemand er slonzig en onverzorgd uitziet.

6. VROEGER WAS JIJ ZO LEKKER

"Oh, dus nu heb ik een grafkop?", aldus een FunX-luisteraar. Sowieso is vergelijken met vroeger nooit een goed idee als de persoon er in de huidige situatie slechter uitkomt.

7. Wat apart!

Dat 'apart' in negen van de tien gevallen 'lelijk' betekent, is nu wel algemeen bekend, toch?

8. Wat spreek je goed Nederlands voor een (vul in)

Ehm ja, misschien omdat ik hier al x aantal jaar/mijn hele leven woon? Laat het duidelijk zijn: iemands huidskleur of achternaam heeft niks te maken met hoe goed of slecht iemand een taal spreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie