FunX

Column van Tim: 'Politici zijn je vrienden niet'

  1. Newschevron right
  2. Column van Tim: 'Politici zijn je vrienden niet'

Ja maar, ken je dat, dat je vrienden hebt, maar dat je die alleen spreekt als je zelf contact met ze opneemt? Van die vrienden waar je echt wel mee mee kan om iets te gaan doen, als zij het maar voor het zeggen hebben. Ik bedoel, je mag wel meepraten, maar er wordt niet echt naar je geluisterd. Eigenlijk hebben ze je nodig voor sommige dingen en meer niet.

Maar als je zelf dan een keer wat leuks verzint, dan komt er niemand opdagen of niemand heeft tijd en als er al kans is dat er iemand komt, wordt er eerst gevraagd wie er nog meer komen. Blijkbaar is de uitnodiging van jouw kant niet genoeg om gelijk 'ja' te zeggen. Want je bent wel bevriend, maar alleen wanneer het hen uitkomt.

Laat me gewoon eerlijk met je zijn, als je dit leest en je herkent het grootste deel, dat zijn je vrienden niet. We praten hier over mensen die jou tolereren, maar prima zonder jou kunnen. Mensen die zichzelf veel belangrijker vinden en jou alleen maar opzoeken als ze wat van je willen, zoals politici die niet naar FunX komen voor een debat maar ons wel nodig hebben als er zieltjes moeten worden gewonnen.

Die politici, die geven helemaal geen zak om de jeugd. Waarom zouden ze, de echte macht ligt toch bij de vergrijsde boze massa die gaan stemmen. Nee, wie geeft er nou om de stem van de toekomst? Zo lang die stem zich niet uitspreekt door te stemmen, blijft het pijnlijk duidelijk dat politici schijt hebben aan burgers en alleen uit zijn op macht.

Waarom zou je in debat gaan met de jeugd? Waarom zou je luisteren naar de problemen die leven onder de kinderen van Nederland? Sterker nog, politici hebben zoveel schijt dat ze het liefst helemaal niet meer in debat gaan. Waarom zou je? Het enige dat er kan gebeuren is dat iemand de wereld er op wijst dat jouw gehele partij en het partijprogramma gebasseerd is op hete lucht. Dat je als politicus niks anders doet, dan wijzen naar een dampende hoop stront en die mooier maakt dan hij is.

Nee, je kan gewoon beter non-stop blijven schreeuwen waar je partij voor staat. Zolang niemand die dampende hoop stront kan oprapen en in je gezicht kan gooien, heeft de massa toch niet door dat je wereldkampioen onzin verkopen bent. Je kan beter met zijn allen de debatten negeren en je laten interviewen op SBS6.

Door Patty Brard die zich hard gaat maken voor gezondheidszorg, zodat klysma’s en botox in het pakket komen. Of Rob Geus die gaat kijken of er een houdbaarheidssticker op Geert Wilders zit en of zijn rubberen strips nog wel flexibel genoeg zijn. Man, man, man, wat is de politiek toch een goedkope realityshow vol met kansloze, opgeblazen ego’s.

Er zou er maar eens één echt laten zien dat hij er voor ons is. Door op te komen dagen voor een debat. Maar voorlopig is het 'ik kom alleen als die komt', maar die komt alleen als die komt en die komt alleen als het zeker is dat die komt. En wij? Wij zijn die ene vriend uit het groepje, die er altijd is voor ze. En zij? Zij zijn onze vriend blijkbaar niet, alleen hebben ze de ruggegraat niet om dat in ons gezicht te zeggen.

Vanavond om iets voor zeven hoor je Tims column live nog een keer voorbijkomen in Morad & Shay.

Ster advertentie
Ster advertentie