FunX

Jofrey Korwa duikt voor West-Papua

  1. Newschevron right
  2. Jofrey Korwa duikt voor West-Papua
Jofrey Korwa vraagt vandaag met zijn nieuwjaarsduik aandacht voor de onafhankelijkheid van West-Papua. Hij is de zoon van een politieke vluchteling en is nu activist en lid van de Free West-Papua Campaign. Maar wat is daar aan de hand?

Uitgemoord

Jofrey vertelde bij FunX dat West-Papua al sinds de jaren zestig bezet wordt door Indonesië. "Het is een ex-kolonie van Nederland, Nederlands Nieuw Guinea. Destijds is het verkocht aan Indonesië en sindsdien worden de mensenrechten daar grondig geschonden. Tot op de dag van vandaag worden mensen daar uitgemoord als ze de West-Papua vlag hijsen. Of je krijgt 15 jaar cel." Een aantal politieke partijen hebben inmiddels moties ingediend om West-Papua op de kaart te zetten. Toch is het volgens Jofrey Korwa nog veel te weinig.

Nieuwjaarsduik

Mocht je Jofrey willen zien tijdens de nieuwjaarsduik in Scheveningen, kijk dan goed rond naar een man in traditionele kledij en ren met hem mee. Voor meer informatie over de situatie in West-Papua check je FreeWestPapua.eu.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72828726"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie