FunX

Lola Brood af en toe nog boos op vader

  1. Newschevron right
  2. Lola Brood af en toe nog boos op vader
Lola Brood presenteerde afgelopen zondag haar kledinglijn Rock 'n Roll Junkie Collection in Paradiso te Amsterdam. Vanmorgen vertelde ze hier meer over in Start. De inspiratie voor de nieuwe kledinglijn heeft ze gehaald uit liedjes, teksten, schilderijen, foto’s en tekeningen van haar vader Herman Brood. "Die afbeeldingen van mijn vader waren zo origineel en opvallend, daar moest ik wat mee doen," aldus Lola.

Tweede collectie

“Er komt zeker een tweede collectie, er zijn nog zoveel vette foto’s en teksten. Het is ook echt van mijn vader en mij samen” vertelt Lola.

Boos
Lola verloor haar vader op 15-jarige leeftijd toen hij een einde aan zijn leven maakte. Lola ziet de dood van haar vader niet als zelfmoord: "Mijn vader was op, ik zie dit als euthanasie." Het hem kwalijk nemen kan ze niet maar af en toe kan ze er wel boos om worden: "Dan denk ik; Ja pap als je nou terug kon kijken had je dan wat rustiger geleefd en misschien wat langer?" Zelf zou de kledingontwerpster nooit zelfmoord kunnen plegen omdat ze heeft ervaren hoe het is om zonder één van haar ouders te moeten leven.

In de laatste zin van Rock 'n Roll Junkie hoor je dat Herman Brood zegt dat hij het erg vond om af te kicken. Dan was hij een week van slag en dat vond hij bijzonder lang. "Nou jongen dan kan ik hem gewoon om zijn nek vliegen. Dan denk ik; eikel! Je hebt kinderen, wat is een week nou?" aldus Lola.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F87076673"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie