FunX

Hi5: Taco Carlier, een fietsliefhebber & eigenaar van VANMOOF

  1. Newschevron right
  2. Hi5: Taco Carlier, een fietsliefhebber & eigenaar van VANMOOF
Een oplossing bieden voor het drukke verkeer in de stad, fietsendiefstal tegengaan en bijdragen aan een beter milieu door de beste stadsfiets te maken die er is. Dat is wat Taco Carlier (35), de eigenaar van fietsproducent VANMOOF voor ogen had met zijn fietsen. Hij was te gast in Hi5 en vertelde zijn levensverhaal.
Jong ondernemend
De dertiger is altijd al ondernemend geweest. Samen met zijn broer Ties was Taco al op jonge leeftijd druk in de weer met eigen bedrijfjes. Zo hadden de broers een eigen boomkwekerij, familiekrant en organiseerden ze zelf een buurtloterij. Na het afronden van de middelbare school, volgde Taco de studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Tijdens zijn studieperiode zette hij samen met zijn broer Ties het bedrijf Dutchband op. Deze onderneming vernieuwde de manier waarop festivalbandjes gedrukt werden.

Onderscheiden
Ook als volwassenen, hebben de broers niet stilgezeten. Zo zetten ze een aantal ondernemingen op waaronder Payfield en Shifter Internetverlonen. In 2009 was het tijd om aan de slag te gaan met hun passie voor fietsen. Ze startten het fietsbedrijf VANMOOF in Amsterdam om niet alleen in Nederland, maar ook in andere grote steden in de wereld, goede stadsfietsen te maken. Dat dit wordt gewaardeerd, blijkt ook uit meerdere onderscheidingen die het bedrijf in ontvangst heeft mogen nemen zoals de Dutch Design Award en de Red Dot Award.

HI5 gemist

Luister hieronder de uitzending met Taco Carlier terug en hoor hoe Elon solliciteert naar een stageplek als junior marketingassistent


{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201210071700.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie