FunX

Gaza-demonstranten willen hypocrisie doorbreken

  1. Newschevron right
  2. Gaza-demonstranten willen hypocrisie doorbreken
De Gaza-demonstratie op het Museumplein in Amsterdam is gisteren vreedzaam verlopen. Duizenden mensen kwamen samen om te protesteren tegen het harde optreden van Israël in Gaza. Rapper Appa nam het voortouw en liet veel emotie los tijdens een interview met FunX-reporter Ouassima.

Hij is boos over de, volgens hem, hypocriete opstelling van de Nederlandse politiek en burgers ten opzichte van de situatie in de Gazastrook. "Het enige wat wij kunnen, is om in ieder geval iedereen op te laten staan om te vechten voor op z'n minst humaniteit."

Big2 van The Opposites was ook aanwezig bij de demonstratie. Hij vindt dat deze situatie nergens op slaat. "Het is bizar dat het zolang door kan gaan. De hele wereld kijkt mee, Mark Rutte heeft zijn ogen in z'n reet zitten."UPDATE:
Shay & Morad belde tijdens Fresh 'n Up met Appa. Zij waren benieuwd of de rapper de Gaza-protesten ziet als een religieuze of humanitaire demonstratie. Hij sluit zijn speeches namelijk vaker of met de religieuze woorden 'Allahu Akbar' ofwel God is groot. "Het is niet om iemand buiten te sluiten. Ik ben moslim en ik geloof in Allah. Ik zeg Allah is groot, omdat ik hoop dat hij de Palestijnen gaat beschermen."Wereldwijde protesten
Ook in andere delen van de wereld gingen mensenmassa's de straat op om te protesteren tegen de wantoestanden in de Gazastrook.

Rabat


Brussel


Londen


Ster advertentie
Ster advertentie