FunX

FunX en NOSHeadlines blikken terug op 2009!

  1. Newschevron right
  2. FunX en NOSHeadlines blikken terug op 2009!
Het jaar 2009 is zo goed als voorbij. Maar weet jij nog wat er allemaal is gebeurd in het nieuws? Barack Obama werd geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten, Michael Jackson overleed aan een hartstilstand en Jasper Schuringa werd op de valreep de Dutch Hero.
FunX blikte samen met de NOSheadlines terug op 2009. Nieuwslezer Bart Jan Cune schoof aan bij Morad en Sanne in Start.

Obama en Turkish Airlines


Tickets voor de inauguratie van Obama op 20 januari 2009 kostten soms 20.000 dollar. Duizenden mensen trotseerden de kou om erbij te zijn. Een gedenkwaardig moment in de Amerikaanse geschiedenis, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten! Een maand later kwam er slecht nieuws uit ons eigen land: een toestel van Turkish Airlines crashte bij de landing op Schiphol. Negen mensen kwamen daarbij om het leven. Beluister hier de terugblik in Start op deze twee gebeurtenissen:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/3112uur1spreek2.mp3{/audio}

Hoek van Holland
“Het had zo’n leuk feestje kunnen zijn”, zegt Bart Jan Cune over de gebeurtenissen in Hoek van Holland. Een jongen van 19 overleed door een kogel bij ongeregeldheden tijdens het feest Sunset Grooves in augustus. Relschoppers keerden zich tegen de politie. Beluister hier de terugblik op dat moment van afgelopen jaar:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/3112uur2spreek5.mp3{/audio}

Michael Jackson
Het jaaroverzicht van FunX in samenwerking met NOSHeadlines sluit af met het overlijden van de King of Pop. Op 25 juni overleed Michael Jackson aan de gevolgen van een hartstilstand. Beluister het laatste uur van Start met de compilatie van het overlijden van The King Of Pop:
{audio}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/start/start_200912310900.wma{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie