FunX

Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

foto: Instagram: @pedohuntereu
  1. Newschevron right
  2. Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

Steeds meer pedo-hunters nemen het heft in eigen handen door pedofielen in real life te confronteren en daarna te exposen op social media. Maar hoe gaan zij eigenlijk te werk? Fernando belde in Start met de anonieme PedohunterEU die hier nu ook zijn tijd insteekt. Hij legt uit hoe hij oudere mannen in de val lokt met als doel om minderjarigen te beschermen tegen dit soort figuren.

Contact leggen met pedo's

PedohunterEU vertelt dat het contact met pedofielen gelegd wordt via verschillende chatsites. De pedo-hunters doen zich daarop voor als minderjarigen van rond de 14 en 15 jaar. "Ik vertel altijd dat ik aan het chatten ben met een aantal vriendinnen. Zodra zij mij vragen hoe oud ik ben, zeg ik dat ik bijna 16 ben. Zij geven vervolgens aan van: 'Ik ben 50, vind je dat niet erg?', waarna ik aangeef dat ik normaal gesproken niet met vreemde mannen praat. Eigenlijk gaat het dan heel snel over tot seksueel getinte gesprekken en sturen zij foto's van hun geslachtsdeel."

Het gesprek op de chatsite wordt in de meeste gevallen vervolgd op apps als Instagram, Facebook of WhatsApp. Via die apps worden al snel seksafspraakjes gemaakt. PedohunterEU geeft aan dat hij sinds vorige week is begonnen met hunten. Dit besloot hij naar aanleiding van de aflevering van Danny Op Straat, waarin Danny Ghosen een aantal pedo-hunters volgt. "Ik wilde er eigenlijk achter komen hoe groot het probleem is in Nederland. Toen ben ik gaan hunten op verschillende sites. Al heel snel kwam ik tot de conclusie dat het probleem supergroot is."

Ontmaskerde pedofiel

Afgelopen dinsdag ontmaskerde PedohunterEU voor het eerst een pedofiel. Dat deed hij in samenwerking met andere hunters. De pedo dacht af te spreken met een 14-jarig meisje in Rijswijk, maar kwam voor een verrassing te staan. "We stonden allemaal goed opgesteld op het plein om hem te pakken. Uiteindelijk bleek dat hij andere kleren aanhad en probeerde hij te ontsnappen. Hij rende weg en toen zijn wij met een mannetje of 20 achter hem aangerend."

De pedofiel werd uiteindelijk staande gehouden bij een slootje waar de confrontatie plaatsvond. De man ontkende in eerste instantie alles, maar gaf later toe dat hij met een meisje van 14 had afgesproken. "Hij zei dat het niet de bedoeling was, maar dat zeggen ze allemaal. We maakten hem duidelijk dat wij elke pedo weten te vinden. Uiteraard hebben we geen gebruikgemaakt van agressie of geweld, maar we dreigden er wel mee om hem bang te maken."

De pedo-hunters belden na de confrontatie de politie om alles over te nemen. Daardoor werd het de man te heet onder de voeten en besloot hij opnieuw te vluchten. Hij sprong uiteindelijk de sloot in en zwom naar de overkant om weg te komen. "We moesten met z'n allen om de sloot heen rennen om hem bij te houden. Uiteindelijk vonden we hem onder een busje. We trokken hem daar weg en droegen hem over aan de politie. Zijn naam is nu bekend bij de politie en zijn computer wordt thuis nagekeken op kinderporno. De politie gaat een zaak starten. Wij als pedo-hunters blijven alles volgen om te kijken of hij veroordeeld wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer aandacht

Het doel van PedohunterEU is het onder de aandacht brengen van het probleem in Nederland. Daarom worden alle acties gefilmd om voor nog meer reacties te zorgen van alle volgers op social media.

"Daardoor wordt de aandacht alleen maar groter. Dat hebben we nodig, zodat we de regering kunnen aantonen hoe groot dit probleem is. Ook willen we alle ouders in Nederland laten zien dat social media-gebruik tegenwoordig heel makkelijk is. Heel veel ouders denken dat het hun kinderen niet overkomt. Helaas overkomt het heel veel kinderen. Als wij al één kind kunnen beschermen door dit soort viezerikken te pakken, dan zullen wij dat doen."

Ster advertentie
Ster advertentie