FunX

Cheverny (23): "Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar zolang je beweegt is er groei"

  1. Newschevron right
  2. Cheverny (23): "Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar zolang je beweegt is er groei"

"Niets kon mij ervan weerhouden om jurist ondernemer te worden. Niet mijn leeftijd (23), niet mijn achtergrond, niet mijn banksaldo. Ik heb altijd een sterke afkeer tegen onrechtvaardigheid gehad. Om die reden wilde ik jurist worden. Ik geloof dat je onrecht niet kunt veranderen als je het rechtssysteem niet begrijpt.

Na een tijdje als jurist in loondienst gewerkt te hebben, nam ik – achteraf gezien – een impulsieve beslissing: ik besloot ontslag te nemen en verder te gaan als zelfstandig jurist. Ik had genoeg ervaring en had het gevoel dat ik het op mijn eigen manier beter kon. Ik heb in mijn leven nooit risico’s genomen, maar het was tijd om in het diepe te springen.

Ik had niks. Ik had geen spaargeld op mijn bank, alleen 500 euro vakantiegeld. Bovenop mijn financiële onzekerheid kreeg ik ook van mijn omgeving te horen dat ik te jong zou zijn voor zo’n grote stap. Ik zou niet passen in het juridische wereldje dat voornamelijk gedomineerd wordt door de autochtone man. Toch begon ik mijn juridisch advieskantoor.

Mijn 'kantoor' was een slaapkamertje van 10m2. Ik wist dat geen enkele klant me om 9 uur zou bellen, toch zat ik elke dag netjes van 9 tot 5 in mijn pantalon en met mijn laptop en kladblok aan mijn bureau. Wat ben ik blij dat ik mezelf toen al serieus nam.

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat je als beginnend ondernemer niet altijd serieus zal worden genomen. Laat je niet uit het veld slaan, maar herinner jezelf constant aan waarom je in eerste instantie begonnen bent en neem jezelf serieus. Jong of oud, allochtoon of autochtoon, wonend in een simpel rijtjeshuis of luxe appartement, met of zonder kantoor, met of zonder startkapitaal: je kunt succesvol zijn in wat je doet.

Inmiddels run ik een juridisch advieskantoor in Amsterdam Zuidoost met een team van 3 juristen. En ook dat gaat nog steeds met vallen en opstaan. Ik studeer nu nog voor mijn master aan de VU. Mijn main goal is om een advocatentitel te bemachtigen.

Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar zolang je beweegt is er groei."

- Cheverny (23)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie