FunX

Persbericht: FunX tijdelijk on air in Tilburg

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: FunX tijdelijk on air in Tilburg
Evenementenfrequentie en videocasting tijdens Festival Mundial

De programma’s van jongerenradio FunX komen vanaf morgen live vanaf het festivalterrein van Festival Mundial in Tilburg. Tot en met zondag verslaat FunX, vanuit een mobiele studio, de festiviteiten en optredens rondom het multiculti-festival op 107.2 FM. In de programmering is ruim aandacht voor bezoekers, luisteraars en artiesten terwijl straatreporters via call-ins de sfeer proeven op Festival Mundial. Het Tilburgse raadslid Nihan Iskenderkaptanoglu opent ‘FunX Mundial’ donderdag officieel. Op vrijdagavond biedt de radiozender voor de thuisblijvers een live videostream met het volledige ‘Petje Af’ concert van Ali B met gastoptredens van onder andere Yes-R, The Partysquad, Fouradi en Ziggi. Dit concert is samengesteld door de rapper zelf en Plan Nederland in het kader van ‘Stop geweld tegen kinderen wereldwijd’.

De uitzendingen in het kader van Festival Mundial zijn landelijk te volgen via kabel en via de ether in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In Tilburg is FunX Mundial te beluisteren via de tijdelijk beschikbaar gestelde etherfrequentie 107.2 FM. De videostream van het ‘Petje Af’ concert is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen via www.funx.fm. De komende weken stelt FunX videoregistraties beschikbaar via YouTube.

Het is de tweede keer dit jaar dat FunX gebruikt maakt van een evenementenfrequentie, in januari was FunX Noorderslag tijdelijk in Groningen te ontvangen. De evenementenfrequenties zijn voor de radiozender de enige manier om ook buiten de randstad te mogen uitzenden.
Ster advertentie
Ster advertentie