FunX

Jaakko Toivonen en Rick doen piemeldans

  1. Newschevron right
  2. Jaakko Toivonen en Rick doen piemeldans
Wie denkt dat dansvoorstelling ‘Harnas’ alleen interessant is voor mannen heeft het mis. In de nieuwe voorstelling van Danstheater AYA dansen zes jonge mannen die beginnen als jonge knapen en langzaam opgroeien. De 'piemeldans' maakt harnas ook interessant voor vrouwen. "De piemeldans is een dans geïnspireerd door je piemel. Ik denk dat het voor veel vrouwen een nieuwe ervaring is om te zien," zei danser Jaakko Toivonen vanochtend in Start. Hij was samen met Harnas-collega Rick Reekers te gast in de FunX ochtendshow.

Oorlog en Sprookjes

Jaakko en Rick vinden dat elk onderwerp in principe te vertalen is naar dans. De suggestie van oorlogsfotograaf Tom Daams om een dansvoorstelling over Syrië te maken, daar konden de dansers van Harnas wel inkomen. "Dans is universeel, het is geen gesproken woord. Je kan overal heen gaan zonder dat je de taal spreekt", aldus Jaakko. Zelf zijn ze niet zo van de oorlogsverhalen. De dansers van Harnas houden zich in de dans liever bezig met sprookjes.

Televisie

Het is nog onbekend of Jaakko weer op televisie te zien zal zijn als jurylid van So You Think You Can Dance, The Ultimate Dance Battle, Dancing with the Stars of een ander programma. Rick Reekers is momenteel te zien in ‘Moeder, ik wil bij de Revue’, maar hij heeft ook geen verdere tv-plannen op stapel staan. Een avontuurtje in Expeditie Robinson zou hij niet afslaan.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78099808"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie