FunX

WTF is Pasen?!

  1. Newschevron right
  2. WTF is Pasen?!
Paaseieren, paashazen, woonboulevards, lekker eten maar nog veel belangrijker: een extra vrije dag! Dat is wat tegenwoordig Pasen voor de meesten onder ons betekent. Maar wat wordt er met Pasen eigenlijk gevierd? Weet jij het? Zo niet, dan volgt hier een beknopte uitleg.
Herrezen
Met Pasen vieren Christenen dat Jezus opgestaan is uit de dood. Hij stierf op Goede Vrijdag aan het kruis en in de bijbel staat dat hij drie dagen later uit zijn graf is opgestaan. En waarom valt Pasen elk jaar op een andere dag dan? Dat heeft te maken met de stand van de maan. Pasen valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Dat kan de ene keer in maart zijn en de andere keer in april. Beknopt genoeg? Zo niet, lees dan hier een uitgebreide uitleg!

Urbi et Orbi
Met Pasen spreekt de Paus ook altijd de traditionele zegen uit vanaf het balkon van de Sint-Pieter in Rome, de zogenaamde Urbi et Orbi. Dat doet hij in tientallen talen, waaronder in het Nederlands. Veel verder dan een bedankje voor de Nederlandse bloemen komt hij overigens niet: (vanaf 17.35)Jouw Pasen
Voor de een is Pasen dus een religieus feest, voor de ander is het gewoon een lekkere extra vrije dag. Wat doe jij met Pasen? Het wordt in elk geval extreem lekker weer dus enjoy! En als je dan toch in de zon gaat chillen..vergeet dan maandag vanaf 9.00 uur niet naar de Reggae Top 100 te luisteren (kan ook via je mobiel).

Fijne paasdagen!

Ster advertentie
Ster advertentie