FunX

Jos de Goey (directeur Skills NL) geniet van vakmanschap

  1. Newschevron right
  2. Jos de Goey (directeur Skills NL) geniet van vakmanschap
Jos de Goey (47) is net terug uit Lissabon en was eerder dit jaar ook al in Rio de Janeiro, Seoul en Kingston. Allemaal voor zijn werk als Algemeen Directeur van Skills Netherlands, een stichting die het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs promoot door events en vakwedstrijden te organiseren. Jos zocht op zondag 19 december in Hi5 een 3e of 4ejaars student mediavormgeving die stage kan lopen bij Skills Netherlands.

Toen Jos in de jaren tachtig zijn meao-opleiding Commerciële Economie had afgerond, lagen de banen niet voor het oprapen. Daarom ging hij werken bij de PTT, maar een kantoorbaan was niets voor hem. Tijdens zijn loopbaan merkte hij dat hij bepaalde kennis niet had en daarom besloot Jos weer te gaan studeren. Dit combineerde hij met zijn fulltime baan en een gezin met twee jonge kinderen.

Die kinderen zijn inmiddels tieners en Jos is alweer acht jaar directeur van Skills Netherlands. Hoe hij de organisatie van de grond af heeft opgebouwd, waarom hij er spijt van heeft dat hij niet meteen na het mbo heeft doorgestudeerd en wat hij heeft met rugby, vertelde hij, ondanks het winterweer, op zondag 19 december in Hi5.

Jos nam ook een vacature mee voor een stageplek bij Skills Netherlands. Luisteraar Nora had een tijd geleden een open sollicitatie gedaan via www.funx.fm. en werd door Serkan en Dionne gewezen op de vacature bij Skills Netherlands. Of ze met goed gevolg solliciteerde op de stageplek, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201012191700.wma{/wmaremote}

On-air sollicitatietips aan luisteraar Nora:
Het is heel goed om rustig naar de vragen te luisteren en ze te beantwoorden. Maak je antwoorden wel zo min mogelijk algemeen. Mocht je een stilte die valt vervelend vinden, geef dan aan dat je het een goede vraag vindt en even na wilt denken om een goed antwoord te formuleren. Als je je antwoorden meer afstemt op jouw ervaring en kennis geeft dat een beter beeld over jou.

On-air sollicitatietips aan werkgever Jos de Goey:
Het is goed om vragen als "Wat zou je willen leren tijdens je stage voor je verdere loopbaan?" en "Kan je jezelf omschrijven in vijf woorden?" te stellen. Sommige vragen kunnen concreter: "Kun je een voorbeeld geven uit je recente verleden waar je te maken had met heel veel stress?" is een effectievere vraag. Een goede vraag kan altijd ingeleid worden met een korte achtergrondschets. Dat geeft een vraag een context en is het duidelijker waarom de vraag gesteld wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie