FunX

Lange Frans in dilemma

  1. Newschevron right
  2. Lange Frans in dilemma
Het is vandaag de dag moeilijk om met rauwe hiphop de hitlijsten te behalen. Ook Lange Frans zit constant in een dilemma met zijn muziek. Dit liet hij vanochtend weten tijdens FunX Start.
De muzikant krijgt vaak reacties van mensen die hem weer willen horen rappen. Tijdens Start legde hij uit waarom hij (weinig tot geen) rap muziek meer maakt. "Ik zou graag een plaat maken als Meek Mill maar ik hou er ook van om op de radio gedraaid te worden. Je zit altijd in een soort constante dilemma", aldus Frans.

Toch gaat de voorkeur van Lange Frans op dit moment uit naar popmuziek. "Dat (rapmuziek maken) was een fase. Je kan altijd terug naar een vorig station, maar uiteindelijk probeer ik wel iets meer popmuziek te maken dan keiharde rauwe hiphop met het randje eraan", verklaarde hij.
Desondanks staat Frans nog steeds open voor het maken van een echte hiphop track. Voor de mensen die toch nog een harde plaat willen, heeft Frans al een heel plan uitgestippeld.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62299538&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Beste Zangers
Dat Frans meer popmuziek wil maken, is een bewuste keuze geweest. Dit liet hij al enigszins zien tijdens zijn deelname aan 'De Beste Zangers Van Nederland'. "Ik was de eerste hiphop artiest die in De Beste Zangers was, wat voor mij ook weer een ding was, want ik moest wat liedjes gaan zingen en dingen gaan remixen", aldus de BN'er. "Voor mij was het een kans om te laten zien dat een hiphop-artiest meer kan dan alleen een 16-regels rap opzeggen over een beat", voegde hij er nog aan toe.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62299656&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
One Chance
Lange Frans was samen met Glennis Grace in FunX Start te gast naar aanleiding van hun nieuwe single: One Chance. Bekijk de video hieronder:
Lange Frans & Glennis Grace - One Chance
Ster advertentie
Ster advertentie