FunX

Initiatiefneemster interculturele glossy bij Lijn5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Initiatiefneemster interculturele glossy bij Lijn5 met Zarayda
Een droom komt uit voor Aaliyah Bochhah (Trougout, 1980): een intercultureel glossy blad voor vrouwen! Het magazine AALIYAH! is een platform voor vrouwen waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen. Het moet vrouwen inspireren. Er komt een rubriek in ‘ikzondernaam.nl’ waarin vrouwen anoniem vertellen voor welke problemen ze staan. Daarop kunnen lezers weer reageren om hun ervaringen te delen.

Aaliyah is verslaggever bij NOS Headlines en organiseert diversiteit bijeenkomsten/workshops/lezingen/festivals voor de NOS. Met thema’s als 'Wie is de Allochtoon' en 'Hoe herken je een Marokkaan'. Voor deze projecten produceerde en presenteerde zij twee kleurrijke reportages opgenomen op de Dappermarkt in Amsterdam.

Tijdens haar studie pedagogiek gaf ze les in sociale vaardigheden op verschillende basis- en middelbare scholen in Amsterdam. Ze maakte een documentaire over het leven van de Marokkaanse vrouw in Casablanca en was onder meer betrokken bij het project Moslim Unlimited van Esma Choho en de RodeHoed. Daarnaast was Aaliyah columniste voor maandblad OPZIJ.


Aaliyah is een Arabische en ook Hebreeuwse uitdrukking; het betekent letterlijk: meest in vervoering brengende of in het Swahili: hoogste, eerbiedwaardigste, nobelste. Het is een universele naam, herkenbaar en gangbaar in alle kleurrijke leefgemeenschappen in Nederland en ook in het buitenland.

In het eerste nummer van het nieuwe magazine AALIYAH! vertelt een jonge Marokkaanse vrouw over hoe ze ontdekt heeft dat ze lesbisch is. Dat is niet gemakkelijk in die wereld. Een psychologe schrijft bij dat verhaal een advies. Een ander verhaal gaat over Bollywood en er komt een gedicht in van een Antilliaanse jongen.


Maandagavond was Aaliyah te gast in de studio bij Zarayda & Delano en vertelde over haar nieuwe magazine, maar ook over haar andere activiteiten en persoonlijk leven.


Verder natuurlijk Shownieuws en de Hardt Of Hardt Niet: de rubriek waarin een opkomend artiest advies en tips krijgt van een professional.

Je kunt hier de show van Zarayda naluisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie