FunX

Appa klaagt columnist Theo Holman aan. "Hij noemde mij een antisemiet en jodenhater"

  1. Newschevron right
  2. Appa klaagt columnist Theo Holman aan. "Hij noemde mij een antisemiet en jodenhater"

Appa doet aangifte tegen columnist Theo Holman van de Amsterdamse krant het Parool. Volgens de rapper heeft de journalist hem vals beschuldigd en hem antisemiet en jodenhater genoemd. "Dit kan schadelijk zijn voor mijn potentiële opdrachtgevers." Vanmorgen sprak Fernando Appa in Start over zijn aanklacht.

Beledigd

"De heer Holman heeft een column geschreven waarin hij mij beledigt, over mij liegt en zegt dat ik een anti-semiet en jodenhater ben. Hij zet mij weg op zo'n manier dat (toekomstige) opdrachtgever niets van mij willen weten."

Antisemitisme

In de column noemt de columnist Appa als voorbeeld, om te bewijzen dat jodenhaat weer mag.

Onduidelijk is nog waarop de columnist zijn uitspraken baseert.

Aanpakken

Eerder dit jaar ontstond er ophef over de komst van Appa bij een anti-racisme demonstratie. Ook toen werd de Amsterdammer beschuldigd van jodenhaat wegens felle kritiek op Israël en zionisten. "Er zijn heel wat mensen die het afgelopen jaar leugens over mij hebben geschreven. Ik heb het altijd gelaten voor wat het is, maar ik ben het nu zat. Er zijn ook teveel mensen die denken dat de leugens echt waar zijn."

Met de aanklacht wil Appa vooral dat zijn naam niet zwart wordt gemaakt. "Ik ben tevreden als de heer Holman op zijn plek wordt gezet, als het in het Parool wordt rechtgezet en als ik op z'n minst excuses krijg van de columnist zelf."

Ster advertentie
Ster advertentie