FunX

Met deze 3 tips vergeet je nooit meer iemands naam

  1. Newschevron right
  2. Met deze 3 tips vergeet je nooit meer iemands naam

Je kent toch wel dat moment dat je iemand ziet en denkt: shit, wat was zijn naam ook alweer? Grote kans dat ook jij het erg lastig vindt om überhaupt een naam te onthouden. Daar hoef je vanaf nu niet meer mee te struggelen, want vandaag gaf breinexpert Mark Tigchelaar tips om namen beter te onthouden en te herinneren.

1. Luister heel actief

Het is ten eerste superbelangrijk om actief te luisteren als iemand zich voorstelt. Vaak ben je bezig met andere dingen, zoals hoe je overkomt of hoe de persoon eruit ziet. Maar dat kun je dus beter niet doen. "Herhaal de naam hardop of gewoon in je hoofd", vertelt Mark Tigchelaar.

2. Tijd rekken bij het voorstellen

Je hersenen hebben gemiddeld vijf seconden nodig om een naam te onthouden, dus het beste is om tijd te rekken bij het voorstellen. "Sorry, wat was je naam?" zeggen, terwijl je het gewoon hebt gehoord bijvoorbeeld.

3. zet de naam om in beeld

Hersenen onthouden nou eenmaal beter beelden dan namen. Probeer de naam dus te koppelen aan een beeld. Heet iemand bijvoorbeeld Pieter, dan kun je dat koppelen aan 'klinkt als gieter'.

Heb je de tips toegepast maar ben je alsnog een naam vergeten, ga dan niet heel hard nadenken, maar laat het even los. Als je even later iets anders aan het doen bent, komt het vaak weer naar boven.

Ster advertentie
Ster advertentie