FunX

Nieuwe single D.A.B lag drie jaar in de kluis

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe single D.A.B lag drie jaar in de kluis
Rapper D.A.B. releaste deze week de videoclip van zijn nieuwste single 'Hoe Kan Ik'. Spikey Spike heeft ook dit keer de vocalen van het nummer verzorgd. Het opvallende is dat ze dit nummer al drie jaar geleden hebben opgenomen. Dit was nog voordat de single 'Ik Ga Door' tot stand was gekomen."Toen we deze plaat maakten hadden we het idee dat we iets in handen hadden dat we niet zomaar moesten uitgeven. Vandaar dat we gekozen hebben om het nu pas te doen. Omdat het nu de tijd is om te laten zien aan Nederland wie wij zijn en wat wij kunnen," aldus de rapper.

'Hoe Kan Ik' is een persoonlijk nummer waarin D.A.B. op een zoektocht is naar zichzelf. "Het begint met mij 10 jaar terug in de tijd dat mijn ouders uit elkaar gingen. Dat ik mijn vader nooit zag en mijn moeder een beetje de weg kwijt was en niet in staat was om voor de kinderen te zorgen. Dan vraag je jezelf af, wie ben ik? waar moet ik heen en wie gaat mij helpen?"

Niet alleen hiphop
D.A.B. vertelde vanmorgen in Start dat hij ook open staat voor andere muziek dan hiphop. Zijn meest recente single heeft hij onder platenlabel 'Coast To Coast' uitgebracht waar ook artiesten als Stef Bos en Wouter Hamel getekend zijn. "Ik heb het idee dat ik een rapper ben die niet per se in die hiphop game hoef. Ik bedoel ik rap wel, maar ik hou ook van popmuziek. Ik zou het ook tof vinden om met een Marco Borsato of Jeroen van de Boom samen te werken", aldus de rapper.

Niet ready
D.A.B. wist vorig jaar door te breken met het nummer 'Ik Ga Door'. Hij bereikte de eerste positie in de XChart met de track. Sindsdien werd de m.c. regelmatig geboekt voor optredens. De artiest was echter niet voorbereid op deze doorbraak: "Ik was niet ready voor dit hoor. Het bleek dat er toch meer voor nodig was dan alleen een beetje kunnen rappen. Ondanks dat we dachten dat we die aspecten aangepakt hadden, bleek het groter te zijn dan dat we dachten."

Tijdens de beginfase ontdekte hij de volgende facetten; "je moet altijd ready zijn, elke plaat die je brengt moet beter zijn, je shows moeten fantastisch zijn, er zijn slangen in de game die je willen naaien, er kwam van alles op ons pad waaronder ook leuke dingen."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76107818"></iframe>
{/source}

{source}
<iframe width="550" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4zIVMPXmjJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie