FunX

CritiX: "Tofik bedankt Allah op blote knieën voor 2015"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Tofik bedankt Allah op blote knieën voor 2015"

"Ik denk dat ik closer met met mijn familie en vrienden ben geworden. Ik heb een soort van geheim gedeeld en ik merk dat mensen in mijn omgeving nu ook hun issues makkelijker delen." Met het uitbrengen van het boek Djinn kwam ex-Groenlinks politicus Tofik Dibi ook meteen uit de kast. Het was een serieus, maar ook veelbewogen jaar voor de 35-jarige Tofik. Natasja blikte in CritiX terug op zijn 2015, maar keek ook even vooruit. "In 2016 ga ik meer lol maken."

"Ik merk dat de mensen in mijn naaste omgeving veel meer met elkaar praten." Voor je geaardheid uitkomen is een grote stap, vooral in de Marokkaanse gemeenschap. Toch schrijft Tofik op Twitter: "Wat een VET jaar heb ik gehad. Dank aan iedereen die de moeite heeft genomen liefde te geven. Ik dank Allah op m'n blote knieën. CU later.”

irritatiepuntje van 2015

Om Tofik's privéleven heen is natuurlijk ook heel veel gebeurd. Zo is Europa overspoeld met vluchtelingen, dus ook Nederland. Daarover en over andere minderheden wordt altijd geklaagd, maar Tofik vindt dat niet terecht. Zijn irritatiepunt van 2015: slecht geïntegreerde autochtone Nederlanders.

"Het afgelopen jaar is veel gesproken over groepen die slecht geïntegreerd zijn, maar in mijn ervaring zijn dat toch wel de 'tata's' als ik het zo mag noemen. Van die mensen die bijvoorbeeld vluchtelingen lastigvallen."

Meer uitleg over waarom Tofik specifiek het woordje 'tata' gebruikte? Check het onderstaande fragment!

Ster advertentie
Ster advertentie