FunX

Broadcast Press: FunX heeft nieuw jinglepakket

  1. Newschevron right
  2. Broadcast Press: FunX heeft nieuw jinglepakket


Jongerenzender FunX bestaat vijf jaar en heeft daarom een nieuw jinglepakket in gebruik genomen. De vormgeving moest net zo gevarieerd zijn als de gedraaide muziek, wat jingles opleverde in de meest uiteenlopende stijlen. Van Arabisch tot hiphop en van latin tot reggae.

Een uitdaging voor audioproducers Stas Swaczyna en Joost Griffioen, want al die thema's moesten samen een herkenbaar geheel vormen.

Programmadirecteur Mezen Dannawi van FunX spreekt van een geslaagde missie. "Luisteraars waarderen de muziekmix van de zender. Die wil je dan ook terughoren in de vormgeving. Pure Imaging moest uit het niets een muzikale wereldreis in tachtig dagen maken... en dat is een mooie reis geworden!"

Pure Imaging is een divisie van VHU Europe in Hilversum. Sinds het binnenhalen van 3FM als vaste klant is het jinglebedrijf populair. Andere landelijke radiozenders stonden al voor de deur, zoals SLAM!FM, Arrow Jazz FM en BNR Nieuwsradio. Ook buitenlandse stations als Studio Brussel en VRT Radio 1 hebben hun weg gevonden naar het Hilversumse bedrijf.

Bron: VHU Europe
Ster advertentie
Ster advertentie