FunX

Studente Laura helpt met haar project vrouwen in menstruatiearmoede

foto: Instagram: fair.periodfoto: Instagram: fair.period
  1. Newschevron right
  2. Studente Laura helpt met haar project vrouwen in menstruatiearmoede

Wist je dat in Nederland 1 op de 10 vrouwen geen menstruatieproducten kan kopen vanwege menstruatiearmoede? Dat is een term die wordt gebruikt wanneer iemand niet genoeg geld heeft voor tampons, menstruatiecups of maandverband. Laura, studente aan de Hogeschool Inholland Rotterdam, vindt dit zorgelijk en heeft daarom het project Fair Period gestart. "Menstruatiearmoede heeft impact op het dagelijkse leven van mensen die menstrueren." In Jouw Stad Rotterdam vertelt ze hier meer over.

Impact van menstruatiearmoede

Volgens Laura rust er een taboe op menstruatiearmoede. Er hangt nog altijd veel schaamte omheen en er is veel onwetendheid over. Maar het probleem heeft ook op andere manieren invloed op vrouwen: "Het heeft impact op hun werk, bijbaan of op school", vertelt ze. Zo skippen studenten soms vanwege schaamte hun lessen omdat ze geen geld hebben voor menstruatieproducten.

Bijdragen

Menstruatiearmoede wordt vaak weggezet als een typische 'vrouwenprobleem'. Hoe kunnen mannen een steentje bijdragen? Laura: "Mannen kunnen luisteren naar de menstruatieklachten van een vrouw. Daarnaast kunnen zij zich inlezen en onderzoeken wat menstruatie precies inhoudt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fair Period

Laura wil met het project Fair Period mensen in menstruatiearmoede helpen om aan menstruatieproducten te komen. Hoe ze dat doet? De studente heeft voor het project een inzamelingsactie gestart. Met de gelddonaties wordt vervolgens maandverband gekocht voor mensen die te weinig geld hebben voor menstruatieproducten. Het is ook mogelijk om menstruatieproducten te doneren. Wil jij een handje meehelpen? Klik hier om te doneren of check het Instagramaccount van Fair Period voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie