FunX

Utrechtse wijksafari achterop de scooter

  1. Newschevron right
  2. Utrechtse wijksafari achterop de scooter
Theatermaakster Adelheid Roosen heeft het fenomeen Wijksafari weer tot leven gebracht. Daarin wordt je meegenomen op een avontuur en krijg je een kijkje in het leven van de Utrechtse wijkbewoners. Je wordt niet vervoerd door een Jeep, maar een scooter die bestuurd wordt door de Marokkaanse jeugd van Utrecht. Het is een locatievoorstelling, verspreid over Ondiep, Zuilen en Overvecht. Adelheid deed het al eerder in Amsterdam en kwam vanochtend in Start vertellen over Utrechtse editie.

Wijksafari

Acht gezinnen in de wijken van Utrecht zetten hun deuren open en heten je welkom in hun leven. Zo ook voor de acteurs van de voorstelling: “de wijkbewoners zijn acht huizen, daar wonen mensen in en die noemen we onze adoptie ouders. Zij hebben ons als voorstelling geadopteerd, want hun huis is het podium en ze hebben onze spelers geadopteerd om aantal weken letterlijk bij hun in huis te wonen. Het leven van die wijkbewoner en het leven van die acteur, dat klapt op elkaar als een creatieve botsing. Wat er in die twee weken van die adoptie gebeurt is de basis van de voorstelling,” legt de theatermaakster uit.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96410923"></iframe>
{/source}

Doelloze voorstelling

Wat het precieze doel is van deze wijksafari werd niet helemaal duidelijk. Adelheid kon het ons ook niet vertellen. “Er is geen doel, ik maak geen dingen over een doel. Ik maak een ervaring voor jou,” zei Adelheid tussen haar aanstekelijke lachbuien door. Geen doel voor de Wijksafari, maar dat het gezellig was kan je hieronder zelf horen!

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/fsItnGhhB_E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie