FunX

Een hoofddoekvrije dag graag!

  1. Newschevron right
  2. Een hoofddoekvrije dag graag!
VVD politica Jeanine Hennis was dinsdag het middelpunt van de hoofddoekbelangstelling. Ze zei in een interview met De Pers dat ze ´graag het debat wil voeren: wanneer draag je een hoofddoek?’. En ja hoor, volgende week debatteert de Tweede Kamer over de scheiding tussen kerk en staat. Is een dag zonder hoofddoek in het nieuws ook mogelijk?

Uitkomst bekend
Het debat is aangevraagd door Groenlinks kamerlid Tofik Dibi. Niet vanwege de uitspraken van Hennis, maar omdat het ‘mooi is als het kabinet aangeeft hoe het aankijkt tegen vrijheid van godsdienst’. Dibi noemt het ‘een grote test voor politiek Den Haag’, maar verwacht er niet veel van. CDA en Christenunie hebben hun stempel al gedrukt op het debat door te verwijzen naar de vrijheid van godsdienst. Dus op basis van één interview in een krant komt er meteen een debat waarvan de uitkomst al bekend is?!

Populisme
In België is de hoofddoekkwestie net zo gevoelig als in Nederland. De Vlaamse oud-journalist en feminist Tessa Vermeiren zegt: “Het is niet met het gevecht tegen de hoofddoek dat we de moslima van de eventuele onderdrukking zullen redden. Maar met onderwijs en werk. Het debat zou verder moeten kijken dan het geloof”.

Als je tegen het debat bent, wordt je voor PVV’er uitgemaakt. Je ontkent dan het probleem. Maar mag het alsjeblieft een keer niet over de hoofddoek gaan? Oftewel, een hoofddoekvrije dag graag!


Ster advertentie
Ster advertentie