FunX

D-wayne klaar voor internationale doorbraak

  1. Newschevron right
  2. D-wayne klaar voor internationale doorbraak
Een paar jaar geleden stond dj D-wayne nog te draaien op schoolfeesten, maar inmiddels heeft hij geproduceerd voor Enrique Iglesias, getekend bij Afrojack en chillt hij met Tiësto en David Guetta. Ook zijn er een aantal ontwikkelingen gaande, waardoor de kans dat hij internationaal doorbreekt toeneemt.

Afrojack

De carrière van D-wayne kwam in een stroomversnelling terecht door een tweet van Afrojack. Afrojack zocht nieuwe platen voor zijn label via Twitter. D-wayne zag een kans, mailde een nieuwe track en zorgde ervoor dat zijn mailtje erg opviel. Een paar dagen later kreeg de dj tijdens zijn vakantie een mailtje terug: "Daarin stond: 'dope plaat, ik wil hem wel tekenen op mijn label'. Dus ik rende in mijn zwembroek naar mijn ouders toe. We gingen zelfs kijken of het zijn echte e-mailadres is."

Enrique Iglesias

Als je veel muziek produceert, dan speel je jezelf in de kijker zegt D-wayne. Zo kreeg hij een aanbod van Enrique Iglesias om zijn single Finally Found You te remixen. "Ik had zoiets van WOW, dat ga ik doen. Die plaat was hartstikke vet. Kippenvel!" Het eindresultaat mag er zijn, want sindsdien is D-wayne benaderd door andere beroemde artiesten en dj's. Zo vroeg zijn Nederlandse collega R3hab, die inmiddels doorgebroken is in de Verenigde Staten, of hij een track van hem wilde remixen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60507949&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Eigen sound

Wil je opvallen tussen al die Nederlandse top dj's? Dan heeft D-wayne een tip voor je: Creëer je eigen sound en kijk niet te veel naar hitlijsten. "Veel jongens kijken naar de top tien van Billboard, luisteren ernaar en willen iets in die trant maken. Ik denk dat je juist iets moet maken, wat nooit eerder is gemaakt. Iets dat wel werkt en waar elementen van andere dingen in zitten waar je je eigen draai aan geeft."

Internationaal

D-wayne blijft keihard werken en dat doet hij met een doel: de beste van de wereld worden. Mede door zijn drive krijgt hij veel aandacht uit de Verenigde Staten en Spanje. "We zijn ver in onderhandeling om naar Barcelona te gaan, festivals in België en dankzij nieuwe ontwikkelingen kan ik ook vaker naar het buitenland." Tot slot vertelt de dj dat hij in gesprek is met een aantal belangrijke personen, waardoor internationale optredens heel dichtbij komen. "We zijn nu in de laatste fase van de gesprekken."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75149320"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie